Прост, но ефективен начин за отслабване


Ако сте решили да си създадете професионален уеб сайт, за да пренесете физическия си бизнес в интернет или просто да си изградите нов сайт, за да печелите от него, вероятно бихте искали да узнаете къде и как може да си го изработите сами, без да имате технически и дизайнерски умения. Прочете отговора на въпроса » "Защо избрах хостинг в Jump?"

ефективен начин за отслабване

Изследване: Приемът на калций ускорява загубата на тегло 6 пъти

Диетолози са провели изследване, чиито резултати разкриват много прост, но ефективен начин за отслабване. По-конкретно пресата съобщава, че специалисти в областта на красотата и здравето са открили неочакван ефект на калция върху организма. Установено е, че този микроелемент ускорява загубата на тегло шест пъти.

В случай на недостиг на калций, мозъкът започва да стимулира повишен прием на храна, за да попълни количеството на този важен минерал. Проучванията, проведени по-рано са показали, че хората с недостиг на калций имат големи запаси от мазнини.

В новото изследване участвали 63 жени с наднормено тегло, които консумирали калций в различни дози: 600, 1000, 1200 mg. Резултатите потвърдили, че жените с най-висок прием на калций са загубили повече тегло. Диетолозите пояснили, че достатъчният прием на калций потиска желанието да се консумира допълнителна храна, което допринася не само за отслабване, но и да се поддържа стройна фигура.

«Нашата хипотеза е, че мозъкът може да открие недостиг на калций и се стреми да компенсира дефицита чрез стимулиране на приема на храна, което очевидно работи срещу целите на всяка програма за отслабване. Достатъчният прием на елемента изглежда потиска желанието да се яде повече» – отбелязва авторът на изследването професор Анджело Трембли.

Добре е да се помни, че калцият не трябва да се приема безконтролно, има противопоказания, затова се изисква консултация със специалист.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.