Хапчета, от които се пълнее


Нестандартен метод за отслабване с матриците на Гаряев: сред звуково терапевтичните матрици на учения съществуват и две от които за изгаряне на мазнини и отслабване.

хапчета за напълняване

Лекарства, които увеличават теглото

Много жени вярват, че е достатъчно просто да спазват здравословното хранене, да спортуват и да пият вода, за да запазят фигурата си в перфектна форма. Но се оказва, че това не е така. Медикаментите, предназначени да се борят с болестите и да поддържат здравето, често стават врагове, което води до увеличаване на теглото.

Хормони врагове на стройната фигура

Основните врагове на стройната фигура са хормоналните лекарства, имитиращи женските и мъжките полови хормони. Тази група медикаменти е особено опасна за жените: на етапа на защита от бременност много момичета просто си купуват магически хапчета или КОК (комбинирани орални контрацептиви) в най-близката аптека, като избират тези, които са подходящи за цената или са споменати в последната телевизионна реклама.Често това са лекарствата, които съдържат значителна доза естроген, предизвикващи апетит, както и прогестерон, който задържа течности в тялото. Но не само КОК са опасни от гледна точка на увеличаване на теглото за жената: например, хапчетата за прогестерон често се предписват по време на износването на бебето, на фона на което шансовете не само да се запази бременността, но и да се увеличи теглото. По време на менопаузата, за да се намалят симптомите на менопаузата (горещи вълни, високо кръвно налягане или раздразнителност), гинеколозите често препоръчват хормонална заместителна терапия.

Обикновено тези медикаменти съдържат комбинация от естроген и прогестерон, «заблуждаващи» организма на жената и създаващи илюзия за нормални хормонални нива. Разбира се, качеството на живот на една жена ще се подобри, но от напълняването с няколко килограма никой не е застрахован. Особено се увеличава рискът от напълняване, ако една жена си предпише хапчета за отслабване, след като прочете за чудотворното избавление от менопаузата в списание или чуе по телевизията.

Следващият враг на стройната фигура са стероидите или надбъбречните хормони. Когато се приемат тези лекарства, често се наблюдава типично увеличаване на телесното тегло в лицето, корема и ръцете, поява на стрии и проблеми с кръвната захар. Стероидите водят до увеличаване на апетита, задържане на течности в организма и намаляване на метаболитните процеси, което води до затлъстяване.

Ефектът на психоактивните вещества върху теглото

Психоактивните вещества като антидепресанти или антипсихотици (невролептици) често водят до наднормено тегло. Понякога хората наддават с няколко килограма просто защото започват да се чувстват по-добре, искат да се поглезят с различни вкусотии, но в редица случаи излишните килограми идват от само себе си и не се ограничават до няколко килограма. Това е страничен ефект от лекарствата. В допълнение някои антиконвулсанти, които се предписват за епилепсия, също водят до увеличаване на теглото.

Ефектът на други лекарства върху теглото

Повишаването на теглото може да бъде предизвикано от почти всяко лекарство от нашия комплект за първа помощ. Например много нестероидни противовъзпалителни лекарства, които често се използват за главоболие или висока температура, водят до задържане на течности и оток. По този начин е лесно да се забележи увеличаване на теглото след приема на тези медикаменти.

Някои антихипертензивни или антиалергични средства могат да повлияят на теглото. Това не е причина за произволно прекратяване на лечението, но ако забележите, че покачвате тегло, докато приемате лекарството, трябва да се обърнете към лекар, за да намерите по-безопасно за фигурата средство.1 коментар към “Хапчета, от които се пълнее

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Потвърди, че не си робот.