Фитнес програма за отслабване след празниците


Нестандартен метод за отслабване с матриците на Гаряев: сред звуково терапевтичните матрици на учения съществуват и две от които за изгаряне на мазнини и отслабване.

отслабване след празниците

Искате да отслабнете? Имате нужда от комплекс от упражнения за тази цел? Да, правилното решение след празниците и бързото влизане във форма е фитнес програма за отслабване.

Преди да пусна фитнес програмата за отслабване, бих искал да знаете още нещо. Именно тренировката с хранителен режим за възстановяване е тайната на постигането на добрата физическа форма.Достатъчна ли ни е само фитнес програма за отслабване

Ако приемате приблизително еднакво като вид и количество храна (ориентировъчно едни и същи калории), да – тогава ако изпълнявате редовно и стриктно фитнес програмата си за отслабване, със сигурност ще свалите тегло и ще трансформирате тялото си.

Въпросът не опира само до тренировките обаче. Така или иначе, щом сте решили да направите вашата пълна промяна и сте се амбицирали да полагате усилия за това, е препоръчително да обърнете внимание и на храненето си.

Хранителен режим, съчетан с фитнес програма за отслабване

Когато започнете да се храните правилно, което ще рече да консумирате правилните и полезните спрямо вашия генотип и момента телесна форма храни, да ускорите метаболизма си и да добавите към това и подходящата за случая физическа активност, то времето и резултатите от тази комбинация биха довели до бързи и видими резултати. Помислете над това и го съчетайте с начина ви на живот.

Какво трябва да включва в себе си една фитнес програма за отслабване

Независимо колко имате да сваляте като тегло и подкожна мастна тъкан, правилните видове тренировки са комбинация от силова с кардио (аеробна) тренировка. Може би се чудите защо е необходима силова тренировка с тежести и машини във фитнес залата и дали не е достатъчна само аеробна (кардио) тренировка?

При силовата тренировка, особено при базовите упражнения, участват по няколко мускулни групи в движенията, което кара организмът ни да гори много повече като количество калории, сравнена с тренировката на пътека (велоергометър или крос-тренажор). Отделно при тренировката с тежести и машини се подобрява хормоналният баланс и се ускорява метаболизмът допълнително. Не пренебрегвайте това!

Необходим ли е голям брой повторения от порядъка на 15-20 и нагоре?

Това остава в историята на бодибилдинга като теория на тренировка за релеф, изпълнявана от професионални състезатели, употребяващи анаболни стероиди. Няма да се спирам подробно на причините тук, но повторенията в диапазона на 10-12 за мускулните групи от горната част на тялото и 12-15 за краката са напълно достатъчни.

Идеята е упражненията да се правят с 60-75% от максималните тежести чисто и стриктно, като тук опираме до момента с почивките между сериите. За да подобрим релефността на тялото си и да горим максимално ефективно мазнините, почивките между сериите не трябва да надвишават 40 секунди. Така се засилват процесите на горене на мазнините и сте в аеробен режим на натоварване предвид повишаването на пулса ви.

След 40 минутна тренировка с тежести и машини, идва ред на кардио тренировката – велоергометър, бягаща пътека, кростренажор и др.

Защо след 40 минути? Тогава със сигурност ще се изчерпали мускулния гликоген (горивото на мускулите) и като резервен източник на енергия се включват активно мастните депа.

Продължителността на кардио тренировката не бива да надвишава повече от 20 минути, като може да сменяте уредите. Пример: започвате с 10 минути на пътека и 10 минути на крос тренажор. Имайте предвид, ако сте с по-голямо тегло, избягвайте бягащата пътека, тъй като натоварването върху ставите е по-голямо. Може да я замените с кростренажор, велоергометър или степер.

Примерна фитнес тренировка за отслабване

Тренировката е кръгова, което ще рече, че упражненията се изпълняват едно след друго до края. В зависимост от физическите ви способности може да ги направите в 2-3-4 или 5 кръга, като постепенно увеличавате работните тежести с всяка следваща серия. Повторенията са в диапазона на 10-12 за горната част на тялото и 12-15 за долната част и корема.

фитнес програма за отслабване

След като изпълните горните упражнения, завършвате с Аеробна (кардио) тренировка.


Светослав Ковачев - лицензиран фитнес треньор Автор: Светослав Ковачев, лицензиран фитнес инструктор.
2 коментара към “Фитнес програма за отслабване след празниците

  1. Здравейте, този калкулатор добре ли е като отправна точка
    https://aestheticbyscience.com/calorie-calculator/

    1. Да, може да се ползва, но все пак по-добър вариант от огледалото за конкретика към външният ни вид все още не е създаден 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Потвърди, че не си робот.