Фитнес програма за отслабване след празниците


Хранителна добавка за отслабване, базирана на естествени съставки за отслабване, научно признати като подкрепящи загубата на тегло. Един различен подход към балансирано отслабване, доказващ, че диетата не е гладуване, а е възможно и с достатъчно храна да се свалят излишните килограми. » Още информация


отслабване след празниците

Искате да отслабнете? Имате нужда от комплекс от упражнения за тази цел? Да, правилното решение след празниците и бързото влизане във форма е фитнес програма за отслабване.

Преди да пусна фитнес програмата за отслабване, бих искал да знаете още нещо. Именно тренировката с хранителен режим за възстановяване е тайната на постигането на добрата физическа форма.

Достатъчна ли ни е само фитнес програма за отслабване

Ако приемате приблизително еднакво като вид и количество храна (ориентировъчно едни и същи калории), да – тогава ако изпълнявате редовно и стриктно фитнес програмата си за отслабване, със сигурност ще свалите тегло и ще трансформирате тялото си.

Въпросът не опира само до тренировките обаче. Така или иначе, щом сте решили да направите вашата пълна промяна и сте се амбицирали да полагате усилия за това, е препоръчително да обърнете внимание и на храненето си.

Хранителен режим, съчетан с фитнес програма за отслабване

Когато започнете да се храните правилно, което ще рече да консумирате правилните и полезните спрямо вашия генотип и момента телесна форма храни, да ускорите метаболизма си и да добавите към това и подходящата за случая физическа активност, то времето и резултатите от тази комбинация биха довели до бързи и видими резултати. Помислете над това и го съчетайте с начина ви на живот.

Какво трябва да включва в себе си една фитнес програма за отслабване

Независимо колко имате да сваляте като тегло и подкожна мастна тъкан, правилните видове тренировки са комбинация от силова с кардио (аеробна) тренировка. Може би се чудите защо е необходима силова тренировка с тежести и машини във фитнес залата и дали не е достатъчна само аеробна (кардио) тренировка?

При силовата тренировка, особено при базовите упражнения, участват по няколко мускулни групи в движенията, което кара организмът ни да гори много повече като количество калории, сравнена с тренировката на пътека (велоергометър или крос-тренажор). Отделно при тренировката с тежести и машини се подобрява хормоналният баланс и се ускорява метаболизмът допълнително. Не пренебрегвайте това!

Необходим ли е голям брой повторения от порядъка на 15-20 и нагоре?

Това остава в историята на бодибилдинга като теория на тренировка за релеф, изпълнявана от професионални състезатели, употребяващи анаболни стероиди. Няма да се спирам подробно на причините тук, но повторенията в диапазона на 10-12 за мускулните групи от горната част на тялото и 12-15 за краката са напълно достатъчни.

Идеята е упражненията да се правят с 60-75% от максималните тежести чисто и стриктно, като тук опираме до момента с почивките между сериите. За да подобрим релефността на тялото си и да горим максимално ефективно мазнините, почивките между сериите не трябва да надвишават 40 секунди. Така се засилват процесите на горене на мазнините и сте в аеробен режим на натоварване предвид повишаването на пулса ви.

След 40 минутна тренировка с тежести и машини, идва ред на кардио тренировката – велоергометър, бягаща пътека, кростренажор и др.

Защо след 40 минути? Тогава със сигурност ще се изчерпали мускулния гликоген (горивото на мускулите) и като резервен източник на енергия се включват активно мастните депа.

Продължителността на кардио тренировката не бива да надвишава повече от 20 минути, като може да сменяте уредите. Пример: започвате с 10 минути на пътека и 10 минути на крос тренажор. Имайте предвид, ако сте с по-голямо тегло, избягвайте бягащата пътека, тъй като натоварването върху ставите е по-голямо. Може да я замените с кростренажор, велоергометър или степер.

Примерна фитнес тренировка за отслабване

Тренировката е кръгова, което ще рече, че упражненията се изпълняват едно след друго до края. В зависимост от физическите ви способности може да ги направите в 2-3-4 или 5 кръга, като постепенно увеличавате работните тежести с всяка следваща серия. Повторенията са в диапазона на 10-12 за горната част на тялото и 12-15 за долната част и корема.

фитнес програма за отслабване

След като изпълните горните упражнения, завършвате с Аеробна (кардио) тренировка.


Светослав Ковачев - лицензиран фитнес треньор Автор: Светослав Ковачев, лицензиран фитнес инструктор.


2 коментара към “Фитнес програма за отслабване след празниците

  1. Здравейте, този калкулатор добре ли е като отправна точка
    https://aestheticbyscience.com/calorie-calculator/

    1. Да, може да се ползва, но все пак по-добър вариант от огледалото за конкретика към външният ни вид все още не е създаден 😉

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.