Експертите са установили три причини, които пречат на отслабването


Детоксикация с тинктура от канабис » cbd конопена тинктура, произведена в Словакия.


отслабване на всяка цена
Желанието за отслабване на всяка цена понякога не води до желаните резултати. За това е виновен мозъкът или по-скоро неговите функции, които ви пречат да отслабнете, казват експертите. Тоест той изпълнява функциите, които са заложени в него, а не това, което самите ние искаме. И в него се крият три основни причини, които пречат на отслабването.

Самозащита

Самозащитата на организма е една от основните причини, които пречат на загубата на теглото. При неправилно хранене мозъкът иска не само да попълни енергията, но и да създаде резерв. Този проблем се решава доста лесно като хапвате малко, но често – тогава организмът ще спре да трупа запаси.

Влиянието на хормони

Нередовното хранене причинява и хормонални смущения. Организмът започва активно да произвежда хормона на глада грелин, който дава на мозъка команда да яде повече и да натрупва мазнини за в бъдеще. Най-важното е да изчакате 20 минути, за да започне производството на хормона за ситост лептин. Тогава мозъкът ще изключи тази команда.

Физиологичното тегло

Това е теглото, което се оказва оптимално за вашия мозък. Ако сегашното ви тегло е повече, тогава лесно можете да свалите излишните килограми. Но ако продължите да го губите допълнително, мозъкът ще бъде «недоволен». И се проявява по следния начин: хипоталамусът изпраща сигнал, че състоянието е критично, трябва спешно да увеличите теглото! Тоест мозъкът не ви позволява да отслабнете повече, контролирайки установеното физиологично тегло.

И тогава няма да помогне да изчакате 20 минути или 20 дни. Ще се почувствате уморени, замаяни, слаби. Желанието ви да видите определено число на кантара няма да помогне. Ето защо трябва да намерите теглото, с което мозъкът ви не е «недоволен» и отражението в огледалото ви подхожда.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.