Учени: Отслабването намалява риска от рак

методи за отслабване
Учени от Университета Джон Хопкинс установили, че отслабването може да предпази от рак, съобщава специализираният портал за натуропатия Heilpraxisnet.

Експертите провели проучване с участието на 4859 души с диабет на възраст от 45 до 76 години, които не са имали анамнеза на рак. Промените в теглото на доброволците се наблюдавали в продължение на 11 години. Всички участници били разделени на две групи с различни методи за отслабване.

В първата група бил намален броят на консумираните калории, като диетата включвала по-здравословни храни, ограничена до 175 минути упражнения на седмица. Втората група участвала в програма за обучение и профилактика на диабета. През целия период на наблюдение приблизително 14% от участниците или 684 души са били диагностицирани с рак.Установило се, че при доброволците, променили диетата си и започнали да спортуват, рискът от развитие на рак, свързан с наднорменото тегло, е намалял с 16%.

Учените отбелязват, че наднорменото тегло може да предизвика развитието на рак на панкреаса, жлъчния мехур, черния дроб, гърдата, щитовидната жлеза.

Отслабването също така намалява риска от инфаркт, подобрява метаболизма и нормализира кръвното налягане.Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.