Как отслабнах: историята на Борислав


Нестандартен метод за отслабване с матриците на Гаряев: сред звуково терапевтичните матрици на учения съществуват и две от които за изгаряне на мазнини и отслабване.
Как отслабнах - историята на Борислав
18-годишният Борислав преди и сега

Здравейте, аз съм Борислав, на 18 години, занимавам се с влогинг и съм рекламно лице на няколко компании за дрехи, компютри и други.

Колко тежахте преди да отслабнете и какво е теглото Ви сега?

Преди да отслабна, бях висок 160 см и тежах 91.5кг. Сега теглото ми е 67 кг, което прави разлика от 24 килограма. Отслабването беше в период от 2 години като беше съчетано с правилно хранене + тренировки.

Колко време Ви отне отслабването и първият ли опит беше?

Отслабването ми отне 2 години да сваля килограмите и още толкова да задържа желаното тегло (общо 4години). Разбира се, че не всичко става от първия път. Правил съм ужасно много опити за отслабване, тествал съм 3 диети, какви ли не режими и нищо не проработи.Какви методи за отслабване приложихте?

Всички ние си мислим, че отслабването е сложна формула от много спорт и лишение от храни, която малцина знаят. Глупости! Винаги съм казвал, че тренировките и храненето, ако трябва да съпоставим, са 30/70. Тоест формулата за идеална фигура представлява 30% правилно изпълнение на упражнения и 70% хранене. Аз се храних 3-4 пъти дневно, като не преяждах и подбирах храната си. Какво ще рече това? Намален прием на захар (не спрян, а НАМАЛЕН), намален прием на сол, изключих някои видове напитки и храни (газирано, алкохол, мазни храни майонеза и т.н.) Също така не се храних след 18:00 часа и бавно и неусетно метаболизмът ми влезе в правилния режим на работа. Колкото до тренировки и кардио, винаги съм предпочитал да тичам (за кардио), а за извайване на фигура – фитнес с тежести и лостове.

Как поддържате постигнатите килограми?

Това е най-трудният момент в едно отслабване. Винаги съм казвал, че свалянето на килограми е най-елементарното нещо в отслабването. Истинската трудност идва тогава, когато трябва да задържим идеалното тегло и фигура според нас. Чували сме за Йо-Йо ефекта, който бързо ни връща към старото аз и дори качва отгоре, аз обаче успях да синхронизирам нещата и да се отърва от този ефект. Как? Чрез всекидневно следене на килограмите и една идея по-строг режим на хранене. Това се прави в рамките на 3 до 6 месеца след достигане на желаните резултати. Усилвате тренировките и кардиото, и започвате да приемате повече храна от момента, в който сте отслабнали. Както казах повтаряте това в рамките от 3-6 месеца и след което бавно започвате да приемате храни от стария си режим. Сега аз ям всичко, както когато бях 91.5 кг. и не напълнявам. Вие също желаете това нали? Да, но аз тренирам и ги ограничавам, тоест приемам същите видове храни като преди, но в съобразено количество.

Как се промени личният Ви живот след отслабването?

Всеки, който е минал през отслабване, ще ви каже, че не само на външен вид се променя живота му. Хората започват да имат интерес към теб, тези, които са те познавали, когато си бил пълен, вече гледат с респект към теб и искат съвети как да достигнат твоите резултати, запознаваш се с много хора и най-важното за мен е че противоположният пол започва да проявява много по-голям интерес към вас.

Какъв съвет бихте дали на онези, които искат да стопят излишните си килограми?

Когато започнах да се занимавам с тренировки и отслабването, аз се бях затворил в себе си и следвах само това нещо. Тоест само пътят към моята огромна ПРОМЯНА. Оставих всякакъв вид други дейности и наблегнах на това. В началото няма никакъв ефект, което не трябва да ви плаши. Аз имах период от 2 месеца, където не променях нищичко, нито на външен вид, нито на кантара. Това са тези моменти, които преминат ли, вие ще се радвате и ще стоите гордо над успехите си. Всеки сам определя как да отслабне и как ще направи така формулата си, защото идеалната формула за нашето тегло е специфична за всеки един от нас и е уникална. Тъй като ви казах, че формулата е индивидуална, ще ви представя моята, която ме докара дотук:

  1. Отслабваш за себе си, а не за друг!
  2. Промяната на външен вид е най-малкото злато в отслабването!
  3. Фитнесът не е задължение, а желание!
  4. Направи фитнеса приятен, а тренировката разпускаща!
  5. НАЙ-ВАЖНОТО! Всеки има момент на демотивация, аз в този момент си задавах следния въпрос, а след него и отговор….: «Наистина ли искаш това?» «Да, а защо спираш тогава?»

Още за Борислав може да научите във фейсбук страницата му @BobbyDivOfficial или да следите YouTube канала му, както и да чуете неговата история за отслабването от видеото тук.2 коментара към “Как отслабнах: историята на Борислав

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.