Медици от САЩ посочиха опасността от популярна диета за отслабване


Ако сте решили да си създадете професионален уеб сайт, за да пренесете физическия си бизнес в интернет или просто да си изградите нов сайт, за да печелите от него, вероятно бихте искали да узнаете къде и как може да си го изработите сами, без да имате технически и дизайнерски умения. Прочете отговора на въпроса » "Защо избрах хостинг в Jump?"

кето диета

Учени от Станфордския университет и изследователи от Академията по хранене и диетика развенчаха митовете за най-популярната диета за отслабване – кето диетата. Оказва се, че ползите ѝ за тези, които искат да отслабнат, са силно противоречиви и имат скрити противопоказания.

Кето диетата, позната и като Аткинс диета, не може да се счита безопасна и ефективна в дългосрочен план. Въпреки бързия резултат – като правило всички субекти в проучванията са постигнали осезаемо отслабване за шест месеца, но за по-дълъг период доказателствата на учените се разминават.

Експертите критикуват ефекта на кето диетата върху състава на кръвта. Кристофър Гарднър, водещ автор и професор по медицина и хранене в Станфордския изследователски център, цитирал резултатите от изследванията. Той казва, че хората, които спазват кето диета и ядат предимно мазнини и протеини, показват повишени нива на холестерола в анализите. В същото време се забелязва намаляване на триглицеридите, които отчитат загуба на тегло, но повишеният холестерол зачертава всички плюсове.

Също така се отбелязва, че основният принцип – отказването от въглехидратите, не може да бъде спазен напълно. Но за отслабване хората са готови да избягват всички храни, съдържащи въглехидрати.

Както отбелязва Уитни Линсенмайер, представител на Академията по хранене и диетика, кето диетата не само запушва кръвоносните съдове и повишава холестерола, но и води човек до състояние на карбофобия. Карбофобията е страх от захар и нишесте, както и продукти, които ги съдържат. За това пише New York Times, като припомня че с цел отслабване радикалните мерки не са най-разумното решение.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.