Съществуват ли хапчета за отслабване с доказано ефикасно действие


Нестандартен метод за отслабване с матриците на Гаряев: сред звуково терапевтичните матрици на учения съществуват и две от които за изгаряне на мазнини и отслабване.

хапчета за отслабване

В края на миналия век аптечните щандове бяха залети със съвсем неясен произход и без официален лиценз хапчета за отслабване, внасяни предимно от Тайланд. Много госпожици рискуваха на своя глава, без каквато и да е проверка или задаване на излишни въпроси, активно да приемат въпросните лекарствени препарати, поддали се най-вече на провокативните обещания за скоростно достигане на мечтаната стройна фигура по подобие на мерките на холивудските звезди. Сред обещанията, естествено, присъстваше гаранцията за липса на каквито и да са усилия в предлаганата диета за отслабване, а също така и изключената необходимост от предварителна консултация с лекар.Днес, когато информацията е общодостъпна, е добре да се прави разлика между хапчетата, които наистина спомагат за отслабването и тези, които крият огромен риск от неочаквани „изненади“ под формата на принудително посещение на гастроентеролог или кардиолог.

Капсули за отслабване ЛиДа (LiDa): генерален разбор от А до Я

Капсули за отслабване ЛиДаВ днешни дни капсулите «ЛиДа» порочно се внедриха в пазара на медицинските препарати, въпреки че още от самата си поява (през 2001 година) те будеха сериозни подозрения по отношение на своята безопасност, най-вече поради факта, че включваха неясни съставки и бяха с още по-неясен произход: Made in China стил и от някаква си компания „Дали“.

С времето обаче и най-вече благодарение на дългогодишното ѝ използване с очевидно доказан ефект върху човешкия организъм, търговската марка ЛиДа постепенно и прогресивно покачва авторитета си в очите на своите потенциални потребители. Това превръща капсулите в едни от най-продаваните средства за отслабване.

Активни съставки: червена детелина, плодове от растението кола, колеус, плодове от гуарана, кокосоводина пория, плодове от гарциния камбоджа, плодове от златна мандарина, семена от сминдух и хидроксилимонена киселина.

Прием: капсулите се назначават най-вече срещу високо наднормено тегло, но също така и за регулиране на метаболизма, подобряване състоянието на чревната флора, против задържане на вода и за контрол на повишен апетит. Употребата на този препарат спомага в борбата срещу подкожните мазнини в областта на корема, бедрата, задните части, като ускорява тяхното изгаряне, на фона на каквото и да е слабително действие и още по-важно: без да довежда до каквато и да е физическа зависимост.

Като резултат от приема на капсулите ЛиДа се наблюдава интензивно ускоряване на метаболизма, нормализира се обменът на веществата, най-вече в преработката на мазнините, частично се потиска апетита, което позволява на човек да се чувства сит за по-дълго време след консумацията на храна. Средната ефективност на този метод за отслабване е минус 6 килограма за месец.

Противопоказания: задължителна е консултацията с лекар преди използването на препарата, поради риск от алергични реакции. Методът категорично се забранява за лица под 16 и над 65 годишна възраст, а също така и по време на бременност, след прекаран инсулт, в случай на стомашно-чревно заболяване или на такова, свързано със сърдечно-съдовата система.

Не се препоръчва употребата на капсулите ЛиДа едновременно съвместно с алкохол, тъй като той потиска действието им.

Извадка от novini.bg:

Широко рекламираната «Лида Дайдайхуа» е забранена още през 2008 година от Изпълнителната агенция по лекарствата. Въпреки това рекламите ѝ непрекъснато изскачат в нета и се продава съвсем свободно. Всъщност тя съдържа забраненото вещество сибутрамин, което уврежда черния дроб. То потиска центъра на апетита в мозъка и води до проблеми с нервната система. Оплакванията са безпокойство, сухота в устата, безсъние, нервност, депресия, виене на свят, сърцебиене, високо кръвно, затруднено дишане, обяснява известната диетоложка проф. Донка Байкова.

Хапчета за отслабване Ксеникал (Xenical): лидер по продажби!

Хапчета за отслабване КсеникалПрепаратът е разработен от швейцарските учени на фармацевтичната компания F. Hoffmann-LaRoche Ltd в края на миналия век. Популярен е на пазара и с неофициалното си име орлистат (основната активна съставка на препарата).

В днешни дни «Ксеникал» се явява един от най-продаваните продукти за корекция на теглото. Що се касае до лекарските мнения и техните лични наблюдения върху ефикасността на дадения препарат, те са по-скоро противоречиви, което съвсем не пречи на голяма част от специалистите да го предписват на своите пациенти в състава на една обща комплексна терапия за отслабване.

Активна съставка: орлистат 120 мг

Прием: препаратът се предписва на хора, които страдат от високо наднормено тегло. Важно е обаче да отчетем и факта, че приемът му трябва да бъде съчетан с умерена нискокалорична диета, способна да подобри преработването на въглехидратите в организма. В комбинация с хапчета, които намаляват нивото на захар в кръвта, Ксеникал може да бъде предписан и на диабетици.

Приемът на Ксеникал по време на хранене или в течение на един час след такова, чудесно потиска действието на липазните ензими в стомашно-чревния тракт, което спомага за последващата правилна преработка на мазнините, поемани от консумираните храни. Дори след спирането на Ксеникал, възстановяването на клетките и на тяхното функционално действие продължава в отложен поетапен момент, за да може да се поддържа и оптималното здравословно тегло.

Противопоказания: хората с храносмилателни проблеми трябва да са изключително внимателни с приема си на този препарат, тъй като клиничните му тестове показват редица странични ефекти. Сред тях са нарушения в усвояването на хранителните вещества, коремни болки, диария, поражения върху емайла на зъбите и венците, а също така, но в редки случаи и образуване на излишни газове, мастни образувания в правото черво, фалшиви сигнали за дефекация, стеаторея и фекална инконтиненция.

Установени са и възможни алергични реакции под формата на обрив, ангиноневротичен оток и анафилактичен шок. Макар и рядко, могат да настъпят и проблеми с долните и горните дихателни пътища, а също така и да се развие повишено чувство за тревожност и главоболие.

Противопоказен е приемът на Ксеникал от бременни и кърмачки, хора с хронична малабсорбция, холестаза или с повишена чувствителност към някоя от активните съставки на препарата.

Витамините A, D, E, K и бета-каротин намаляват ефективността на някои от активните съставки в това средство за отслабване.

Извадка от zdrave.bg относно оценката на канадски учени за ефекта от продължителното приемане на популярните лекарства за отслабване орлистит (Ксеникал), сибутрамин (Меридиа) и римонабант (Акомплиа):

«Въпреки това целесъобразността на приемането на тези средства е доста съмнителна, защото те твърде рядко постигат ефекта, заради който се изписват», заявяват специалистите, цитирани от ВВС, «Лекарствата срещу затлъстяването не са панацея и не могат да заменят здравословното хранене и физическата активност.»

Препарат за отслабване с L-карнитин (L-carnitine) или B11

В днешно време капсулите с «L-карнитин» са изключително популярни за хората, които отслабват, най-вече защото те притежават наистина уникален състав, с чиято помощ се забързва метаболизма, като погълнатите калории се превръщат в енергия и всичко това се случва на вътрешноклетъчно ниво в организма.

Активна съставка: левокарнитин

Прием: L-карнитин е аминокиселина, която притежава анаболни, антихипокисни и антитероидни свойства, а освен това често е наричана с по-простото име витамин В11 или ВТ. Приемът на този препарат спомага за активното нормализиране на обмена на веществата, което води до интензивното горене на част от запаса с мазнини в тялото и до забавяне на разграждането на белтъчините и въглехидратите, които се усвояват с храната.

Средството подобрява значително и функциите на стомашно-чревния тракт и стимулира ензимната дейност, а в съчетание с активен спорт ефективно превръща мазнините в мускули. L-карнитин се препоръчва за хора със заболявания на сърцето, черния дроб, панкреаса, а също така и за недоносените бебета и вегетарианците.

Противопоказания: по правило приемът на този препарат се понася добре от пациентите. Много редки са случаите с регистрирани алергични реакции или поява на депресия. Противопоказно е обаче L-карнитин да се приема от бременни и кърмачки, а също така и от хора с индивидуална непоносимост към съставките на препарата. Не е желателно L-карнитин да се използва заедно с глюкокортикостероиди поради риск от нежелано натрупване на тъкани в дадени части на организма.

Хапчета за отслабване Турбослим (Turbsolim)

Хапчета за отслабване Турбослим«Турбослим» таблетките са активна хранителна добавка, в чийто състав влизат единствено и само натурални компоненти, които подпомагат справянето с излишните килограми.

Активни съставки: екстракт от гуарана, екстракт от папая, екстракт от червени водорасли, цитрусови биофлавоноиди.

Прием: препаратът спомага за отделянето на шлаката от организма, както и за премахването на токсините, като стимулира преработката на мазнини, което води до активното изгаряне на калории и предпазва от натрупване на подкожни мазнини. Укрепва нервната система и значително повишава имунитета.

Противопоказания: при използването на Турбослим се забелязва неприятен кожен обрив, придружен със сърбеж, безпокойство, безсъние, нарушения в стомашно-чревния тракт и дори тахикардия. Турбослим е противопоказен за хора с повишена чувствителност, към която и да е от съставките му, а също така и в случаи на сърдечни заболявания, атеросклероза, по време на бременност или кърмене.

При предозиране с препарата първото нещо, което трябва да се направи, е да се прочисти стомахът, а след това веднага да се потърси спешна медицинска помощ. В този период са възможни симптоми от типа на гадене, повръщане, диария, сънливост или обратно: безсъние.

L-тироксин (L-thyroxin) – хормонално средство за отслабване

L-тироксин хапчета за отслабванеЗа наличието на щитовидна жлеза в човешкото тяло се говори още в Древен Египет, когато по фреските са се изобразявали божества с определени признаци за заболяване, свързани именно с този орган.

В днешно време, препаратите на основата на тиреоидни хормони се използват доста често в медицинската практика. Към тях се причислява и средството «L-тироксин», което според статистката се приема от над 10 милиона души.

Активни съставки: левотироксин

Прием: основният компонент на препарата – левотироксинът – е аналог на ендогенния тиреоиден човешки хормон. Попадайки в организма, той се превръща в лиотиронин, който прониквайки в клетките, способства за регулирането на техния ръст и развитие, а освен това активно влияе и на метаболизма. В неголеми дози същият има и анаболно действие.

L-тироксинът отлично стимулира окислителните процеси, като по този начин разгражда мазнините и въглехидратите, и ускорява процеса по преработката на белтъчините. Същият се използва в случаи на установени нарушения в дейността на щитовидната жлеза, като активизира производството на хормоните в нея, което въздейства благоприятно върху поддържането на високата скорост на метаболизма в тялото. А оттам – и върху преработката на калории в енергия дори в пасивно състояние.

Противопоказания: страничните ефекти по време на прием са почти никакви, но в редки случаи е възможно да се увеличи отново теглото, поради подобрения в последствие апетит. В изключително редки случаи се наблюдават следните странични ефекти: косопад, проблеми с бъбреците, тахикардия, аритмия, повишено чувство на тревога, алергични реакции и дерматит.

Не се препоръчва L-тироксин да се приема от деца, които страдат от епилепсия или от други хронични заболявания, тъй като може да се стигне до влошаване на състоянието им. Не се препоръчва и приемът от хора с повишена чувствителност, към който и да е от компонентите на препарата, при тиреотоксикоза, ишемично заболяване на сърцето, стенокардия, атеросклероза, малокръвие, нарушения в кръвообращението, след прекаран инфаркт на миокарда, при бъбречна недостатъчност, болестта на Адисън или на възраст на 65 години.

Бременните жени трябва да се консултират с лекуващия си лекар. При кърмене трябва да се въздържат от употребата на този препарат, защото е възможно да предизвикат хипотиреоз у детето.

Диабетиците трябва да приемат L-тироксин с особено внимание, защото в комбинация с инсулин или други средства при диабет левотироксинът намалява тяхната ефикасност. В тази връзка, диабетиците на L-тироксин трябва постоянно да следят за нивото на кръвната си захар и веднага да се обърнат към лекар в случай на предозиране.

Препаратът може и значително да повиши ефекта на приеманите антидепресанти.

Извадка от 24chasa.bg (доц. д-р Олга Григорова):

Вторичната хиперхидроза е генерализирана и обхваща големи части на тялото. Тя е симптоматична и се наблюдава при много заболявания, като възпалителни и неопластични, пневмония, туберкулоза, тиреотоксикоза, при хипогликемия в резултат на предозиране на инсулин, хормонални промени в менопаузата (горещи вълни с изпотяване). Хиперхидроза се наблюдава при лечение с някои медикаменти – л-тироксин, нестероидни противовъзпалителни средства, психотропни препарати.

Сиофор (Siofor): от диабет до отслабване

Сиофор хапчета за отслабванеОсновната съставка в препарата «Сиофор» се нарича метформин и за първи път е описан в медицинската литература още в далечната 1922 година от Е. Вернер и Д. Бел. Тогава те забелязват, че веществото намалява нивото на захарта в кръвта, тествайки го върху зайци.

След това обаче изследванията се прекъсват до края на 40-те години, когато те се възобновяват и се установява, че метформинът не просто намалява нивото на кръвната захар, но и спомага за отслабването, без да се стига до увеличаване на кръвното налягане.

Активни съставки: метформин хидрохлорид

Прием: предписва се на хора, страдащи от диабет и наднормено тегло. Това хипогликимично средство влиза в групата на бигуанидите и забавя усвояването на глюкоза, като значително увеличава чувствителността на клетките към инуслина. Отразява се доста добре и върху липидния обмен в организма.

Противопоказания: препаратът категорично се забранява за хора, страдащи от бъбречна недостатъчност, алкохолизъм (може да доведе до лактоацидоза), а също така и в период на хипоксия, от деца под 7 годишна възраст, по време на бременност или кърмене. Макар и рядко, като страничен ефект понякога се наблюдава еритема.

Нужно е да се спре приемът на Сиофор поне 48 часа непосредствено преди хирургична интервенция и да се поднови отново не по-рано от 48 часа след процедурата.

Препарат за отслабване Глюкофаж (Glucophage)

Хапчета за отслабване ГлюкофажОсновната съставка на тези хапчета е отново метформин хидлохирид, който притежава антибактериални, противомаларийни, обезболяващи и противовирусни свойства.

Прочутият френски специалист в областта на диабета  Ж. Стерн, щателно изучава структурата на веществото, след което стига до извода, че то притежава и антидиабетични свойства, сравнявайки го с  няколко аналози от типа на бигуанидите.

Активни съставки: метформин хидрохлорид

Прием: Глюкофаж се предписва на пациенти, страдащи от захарен диабет тип 2, които не успяват да се повлияят от ефективна диета. Препаратът не оказва  действие при хората с нормално ниво на глюкоза в кръвта, най-вече след хранене. Това означава, че съставките на препарата имат способността да инхибират глюконеогенезата и гликогенолизата (повишаване на инсулиновата чувствителност), да намалят количеството глюкоза в черния дроб, прехвърляйки я към мускулите. Едновременно с това продуктът подобрява и преработката на липидите, намалява нивото на триглицеридите, както и на липопротеините с ниска плътност, тоест спада нивото на лошия холестерол.

Противопоказания: възможни са странични ефекти от типа на гадене, повръщане, болки в областта на корема, подуване, промяна във вкусовите рецептори (появява се метален вкус в устата), както и нарушение на дейността на черния дроб, анемия, алергични реакции (обрив, сърбеж на кожата), умора и обща слабост. Глюкофаж е противопоказен и за хора, страдащи от диабетична кетоацидоза и прекома, а също така и от сърдечна недостатъчност, хипоксия, инфаркт на миокарда, пациенти преди хирургична интервенция или с проблеми с бъбреците или черния дроб, както и за деца под 10-годишна възраст, бременни и кърмещи жени.

Ефикасни хапчета за отслабване Фуроземид (Furosemid)

Препаратът «Фуроземид» е вид диуретик.

Активни съставки: фуроземид

Прием: това е доста бързо действащо средство, благодарение на което организмът лесно отделя голямо количество натрий и хлор. Предписва се при отоци с различен характер (например отоци в мозъка или в белите дробове), забавено кръвообращение, отоци поради сърдечна недостатъчност, цироза, бъбречна недостатъчност или хипертония.

Отчитайки факта, че Фуроземид оказва разширяващо действие върху периферните съдове и е със силно диуретичен ефект, той се предписва и в случай на ниско кръвно.

Противопоказания: възможни са странични ефекти от типа на диария, гадене, зачервяване на кожата, хипотония, временна липса на слуха, замайване, жажда, отпадналост и слабост. Препаратът не се препоръчва за прием през първия триместър от бременност, а също така и при чернодробна кома или чернодробна недостатъчност и механична непроходимост на пикочните пътища. Трябва да се отбележи, че Фуроземид влиза и в състава на друг подобен препарат – Терболан.

Капсули за отслабване Билайт (B-lite): бърз резултат

Капсули за отслабване БилайтПродуктът «Билайт» е създаден на основата на натурални съставки и ако трябва да се вярва на производителя му, той дава уникален ефект в свалянето на килограми.

Активни съставки: листа от лотос, плодове от глог, корени от дискорея, кокосовидна пория, вътрешната обвивка от кокоши стомах.

Прием: средството е ефективно за премахване на мазнините в областта на бедрата, корема и талията, като същевременно нормализира обмяната на водно-солиевите процеси в организма, като го прочиства изцяло на клетъчно ниво.

Също така Билайт оказва влияние и на общото състояние на подкожните клетки, като регулира нивото на липидите, възстановява нормалния вътрешноклетъчен вискозитет, подобрява състоянието на стомаха и укрепва жлъчката. Продуктът се предписва при наднормено тегло, нарушения в метаболните процеси, хипертония, захарен диабет и дори след бременност.

Противопоказания: приемът на препарата трябва да е според предписанията в листовката или на лекуващия лекар (да се избягва самоназначаване). Продуктът има силно осезаемо тонизиращо действие, затова не е добре да се приема вечерно време.

Противопоказно е да се взема Билайт от хора с индивидуална непоносимост към която и да е от съставките му, както и от бременни или кърмещи жени.

Противоречив отзив на диетоложката Зуева:

Хапчетата Билайт (B-Lite) имат ужасни отзиви, заради страшните странични ефекти и тъмната история в състава им. Много хора, които са купили продукта, разказват ужасни истории за отслабването си, свързани с главоболие, повръщане, загуба на съзнание, обриви по лицето и косопад. Всичко поради факта, че китайските капсули съдържат убийствена доза сибутрамин, която не е посочена в състава на капсулите.

Още противоречия за хапчетата Билайт »

Капсули за отслабване Спирулина (Spirulina)

Капсули за отслабване СпирулинаОсновният компонент на продукта е спирулината, която според историците се ползва още от древните цивилизации на маите и ацтеките. Свидетелствата за нейният прием разказват, че растението подпомага физическата подготовка и поддържа издържливостта на тялото.

В бившия СССР използването на спирулината е било огромна тайна, защото от предимствата ѝ се ползвали хората от висок ранг (статус): най-вече партийни членове и държавни служители, хора от елита и космонавти, известни спортисти – все за поддържането на перфектна физическа форма.

Активни съставки: прахчето включва изсушени листа от спирулина (микроскопични синьо-зелени водорасли), ферментирала мицелия и кордицепс.

Прием: предвид хранителните вещества и всички останали съставки на този продукт, за него може да се твърди, че 1 грам е равнозначен на 1 кг от полезните съставки на разнообразни по вид плодове. В допълнение това средство за отслабване включва в себе си и огромно количество белтъчини, които се усвояват от организма просто прекрасно. Така продуктът е комплекс от ценни и редки вещества, но също така и от микроелементи и аминокиселини, напълно достатъчни за поддържане на оптималното тегло по здравословен път.

Продуктът се предписва най-често на физически изтощени и анемични хора, такива, които боледуват в голяма част от времето, склонни към хващане на вируси и настинки, но също така и на диабетици, за профилактика на анемици с дефицит на желязо, атеросклероза, с ишемична болест на сърцето, за отслабване, разбира се, цялостно прочистване на организма, срещу възпалени очи и кожни проблеми.

Противопоказания: не се препоръчва за хора с бъбречни патологии или с проблемен стомашно-чревен тракт.

Важно: диворастящата спирулина може да поеме и натрупа тежки метали, което е вредно за черния дроб и здравето. Препоръчително е да се купува сертифициран продукт с история.

Хапчета за отслабване XLS duo slim & shape

Хапчета за отслабване XLSТози иновационен препарат е разработен от специалистите на белгийския център „Омега Фарма“. Той е съчетание от точна и щателно селектирана комбинация от натурални съставки, превръщайки го в изцяло безопасен за отслабване, следователно и много търсен за траен и здравословен резултат.

Много жени отдават предпочитания именно на фармацевтичните средства за отслабване, но е важно да не се забравя, че в съчетание с регулярно физическо натоварване, тяхната ефективност се увеличава с 300%.

Активни съставки: какаово масло, екстракт от зелен чай, грейпфрут, ябълка, артишок, ананас, черен касис, магданоз, инулин и копър.

Прием: препаратът подобрява дейността на черния дроб, нормализира метаболните процеси в тялото, изгаря мазнините и намалява теглото. В съчетание с добра фитнес или спортна програма «XLS duo slim & shape» отчита доста стабилни резултати.

Какаовото масло нормализира метаболните процеси, а екстрактът от ананас и артишок ускорява в два пъти времето за изгаряне на мазнините по талията, бедрата и задните части. Зеленият чай позволява на организма за по-дълго време да поддържа оптимален водно-солиев баланс, докато всички останали съставки на XLS duo slim & shape са активни диуретици.

Противопоказания: не се препоръчва за хора с алергии, както и за деца под 15 годишна възраст, бременни и кърмачки.

Хапчета за отслабване Редуксин (Reduksin): класика в жанра

Хапчета за отслабване РедуксинПрепаратът е разработен от руските специалисти по отслабване и наднорменото тегло. Това става през 2005 година благодарение на сериозни чуждестранни инвестиции. До края на 2007 година «Редуксин» вече може да се намери във всяка руска аптека, а и на много места по света.

Активни съставки: сибутрамин хидрохлорид монохидрат

Прием: продуктът се предписва на хора с наднормено тегло като подсилва метаболизма и нормализира дейността на серотонина и норадреналина в тялото. Приемът на Редуксин действа положително върху главния мозък и по-скоро върху частта, отговорна за ситостта, тоест средството потиска глада и контролира апетита.

Също така Редуксин се приема за намаляване на нивото на холестерина в кръвта, както и на триглицеридите. Целулозата в продукта свързва микроорганизмите, токсините и алергените, като успява в крайна сметка да ги изкара от тялото.

Противопоказания: приемът на Редуксин е противопоказен за хора, които страдат от наднормено тегло по медицински причини, например хипотиреоза. Също така не се използва при наличие на анорексия или булимия, психически отклонения, сърдечна недостатъчност, тахикардия, аритмия, нарушения в кръвообращението, инсулт, тиреотоксикоза и порок на сърцето.

Не е добре да се приема продуктът при проблеми с черния дроб или бъбреците, както и ако има наличие на глаукома, доброкачествена хиперплазия, алкохолна или наркотична зависимост, в случай на бременност или по време на кърмене, от лица под 18 и над 65 годишна възраст.

Ако в продължение на няколко седмици теглото не се е намалило с 5%, лекуващият лекар може да увеличи дозата, но продължителността на непрекъснатата употреба на препарата не трябва да надвишава 3 месеца, а общата такава да е максимум 2 години.

Странични ефекти: сухота в устата, замайване, безсъние, безпокойство, изменение във вкусовите качества, загуба на апетит, гадене, запек, резки болки в гърба, раздразнителност, депресия, остра психоза, тахикардия, повишено кръвно налягане, сърцебиене, потене, кожни обриви, кръвотечения и други.

Продуктите, съдържащи активна съставка сибутрамин, са изтеглени от аптечната мрежа в ЕС.Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.