Американска двойка отслабва с общо 140 кг заради влакче на ужасите


Детоксикация с тинктура от канабис » cbd конопена тинктура, произведена в Словакия.


отслабване с 140 кг
Лекси и Дани преди да отслабнат. Снимка от семейния архив: facebook.com/lexi.ohl
отслабване с 140 кг
Лекси и Дани след отслабването. Снимка от семейния архив: facebook.com/lexi.ohl

Лично интервю на репортер от Metro с Лекси и Дани, които генерално променили начина си на живот.

Семейство от американския щат Индиана – Лекси и Дани Рийд – решили генерално да променят живота си точно преди една година.

Дълги години наред те страдат от наднормено тегло, но капката прелива, когато на двойката им забраняват да влизат в увеселителните паркове.

Така съпрузите се решават на промяната и само за една година успяват да отслабнат общо с 140 кг.

Седнахме на диета и започнахме да тренираме в залата – разказва пред Metro Лекси , която преди точно една година тежеше 219 кг (а в момента 110). Преди ми беше много тежко най-вече заради всички онези ограничения, които търпях поради наднорменото си тегло, включително и да пътешествам, тъй като в самолетите нямаше толкова големи седалки. Не можех да се возя и на влакчетата на ужасите, поради същата причина. В началото ми беше доста трудно да се откажа от вредната храна. Та тя е навсякъде около нас и е толкова съблазнителна! Бях принудена обаче да забравя и за газираните напитки, за пърженото и за десертите. Но колкото по-далеч се озовавах от този тип храна, толкова по-лесно ми се получаваше да се отказвам от тези изкушения. И един просто осъзнах, че човек яде, за да живее, а не обратното. Миналата година започна моята промяна. Всъщност аз станах напълно различен човек.

И Дани не е бил особено доволен от собственото си тяло. През 2015 година той тежал 127 кг, а сега вече е 98 кг. Самият той много помага на съпругата си Лекси, защото именно той се превръща в основната ѝ опора, след като се присъединява към диетата ѝ.

Заедно преминахме през много, наистина през много – разказва 26-годишната Лекси. Например, изкарахме поредната си годишнина от сватбата по напълно различен от обичайното за нас начин. Поставихме си предизвикателството да изминем не 32 стъпала, а 32 стълбищни етажа. Освен това вече караме колело, организираме си походи, тичаме в парка. Досега бяхме лишени от всички тези страни на активния начин на живот. За щастие, дори в началото да изпитвахме огромни трудности, бяхме заедно и всичко ни направи много по-сплотени от преди!

По думите на Лекси обаче става ясно, че освен съпругът много допълнителни неща стават нейна мотивация за отслабване:

Исках да съм по-добра сестра, по-добра жена, а и вече мислех как искам да стана майка. Знаех, че няма кой друг, аз сама трябва да сваля тези килограми, че трябва да премина през всичко това сама. Не исках да се подлагам на операция. Но сега, когато успях, пред мен се откриха толкова много нови възможности! Щастлива съм, че се отървах от по-голяма част от старите ми дрехи. Те вече са ми и твърде големи. Започнах да посещавам магазини, които преди за мен бяха повече от недопустими. В началото дори родителите ми едвам ме познаха, приятелите също. Но истината е, че всички те много ме подкрепяха. Сега имам много планове – искам да се науча да се храня здравословно, а и да покажа на други хора, че е напълно възможно и те като мен да се променят изцяло, да започнат отначало. Бих искала съвсем скоро да премина и 100-те килограма, а в последствие и да достигна още по-ниско тегло, което да ме кара да се чувствам добре в тялото си и да бъда щастлива, но и здрава. Всъщност аз вече се събуждам по-удовлетворена, с усмивка на лице, с радостната мисъл, че живея сякаш наново с нови възможности пред себе си!

Прекараната във фитнес залата и на строга диета година прави двойката Лекси и Дани много по-близки от преди.

В момента работя на рецепция в местната клиника, а Дани е мениджър в компания, произвеждаща очила. Преди прекарвахме вечерите си пред телевизора, в търсене на нови сериали вместо да разговаряме един с друг или да правим нещо смислено заедно. Вече живеем много по-активно от преди. И спазваме диета – стараем се да консумираме повече плодове, крехко месо. Понастоящем, дневният ни прием от калории не надхвърля 1500. И това е наистина страхотно!

Експерти допълват интервюто пред Metro с това, че е истина: Лекси Рийд наистина успява да отслабне с толкова много само за една година, но той допълва: „Това не е краят“.

Лекси наистина би могла да свали 109 кг само за година с диета и упражнения – разказва пред Metro професорът и активният специалист по ендокринология, както и диетолог Екатерина Кривцова. Ако при нея не се наблюдават никакви хормонални нарушения, то всички подобни терапевтични методи за отслабване, включително за разумен период от време и за сметка на системния им характер, позволяват да се свалят дори толкова големи количества килограми. Истината обаче е, че чак толкова много… това си е по-скоро рядкост! В повечето случаи, ако има заболяване, то рецидивира след около 5-7 години, поради което и на такива пациенти се препоръчва операция. Такава хирургична намеса позволява по-бързото справяне с проблема, а също така го прави и по-лесно преодолим в емоционално отношение. Истината обаче е, че за поддържането на правилен метаболизъм се изисква много повече работа в последствие и тя е свързана отново с постоянна диета и физическа активност.


Източник: metronews.ru
Превод: Виктория Дичева

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.