Британските учени откриха нов метод за отслабване без диета и спорт


Детоксикация с тинктура от канабис » cbd конопена тинктура, произведена в Словакия.


отслабване без диета

Мобилно приложение за отслабване

Психолозите от Ексетърския университет във Великобритания представиха нов метод за отслабване без диета или спорт. Към него те добавиха и специално приложение, което ви позволява да си избирате максимално полезна храна за деня. Реално този метод ще ви помогне да редуцирате с  200 калории стандартния си ежедневен порцион.

Британският вестник The Telegraph бе и първата медия, която официално представи на аудиторията най-новия метод за отслабване без диета, а именно този на психоложката Натали Лоурънс. Целият режим за намаляване на теглото се фокусира върху хранителен режим, внедрен в специално мобилно приложение. Всеки ден то ще ви изпраща изображения само със здравословни храни.  От тях вие ще можете да избирате продуктите за дневното си меню. Така, за да намалите ежедневния си порцион с 200 калории, ви е нужно само да отделите по 10 минути на ден, споделят мобилните разработчици, стоящи зад иновационния софтуер.

Според психолозите, участвали в проекта, ефективността на метода се дължи най-вече на невробиологичната закономерност на мозъка да избира по-мазна и с високо съдържание на захар храна. За този свой избор в съзнанието си човек се самовъзнаграждава, с което пък стимулира производството на допамин и на хормона на щастието – ендофрин. Но когато правите избора си за днешното меню през мобилното приложение, вие ще имате пред себе си определен набор от полезни храни. Когато изберете предпочитаните от вас продукти, отново се „самовъзнаграждавате“ в съзнанието си. Само че в този случай, реално вие ще консумирате полезни, нискокалорични храни.

Приложението вече е доказало своята висока степен на ефективност. Направен е експериментален тест, в който участвали 80 доброволци. В рамките на една седмица те ползвали общо 4 пъти приложението. Благодарение на него участниците са успели да намалят дневния си прием на калории с около 220 калории само за кратък седемдневен период.


Източник: http://www.telegraph.co.uk/science/2017/01/15/lose-weight-without-dieting-simple-10-minute-game-retrains-brain/
Превод: Виктория Дичева
Снимка: pixabay.com

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.