Как да отслабна за една седмица – подробен метод в няколко лесни стъпки


Детоксикация с тинктура от канабис » cbd конопена тинктура, произведена в Словакия.


как да отслабна за 1 седмица

Въпреки многото съвременни популярни диети за лесно и безболезнено справяне с излишните килограми, малко са тези, чийто ефект е наистина дълготраен и положителен за организма. Защото истината е, че намаляването на подкожните мазнини си остава дълъг и сложен процес, който изисква огромна жертвоготовност от ваша страна, както и решителност, и силна воля.

Дори адекватно да съчетавате здравословен начин на хранене с активен спорт, за седмица можете да свалите не повече от 2-3 килограма мазнини. Останалото изгубено тегло през първите дни от вашия режим ще е по-скоро за сметка на натрупаните в тялото течности, които се освобождават като резултат от изразходване на запасите от въглерод.

И все пак първата седмица от здравословната диета винаги е най-трудната. Но ако съумеете да съчетаете няколко простички принципа на правилното хранене със специално разработена фитнес програма, вие ще се убедите, че е напълно възможно не само да отслабнете значително за седмица, но и да запазите супер лесно постигнатия успех.

Ръководство за отслабване за една седмица

Съвети за хранителен режим


Птичи порцион
Раздробете на 5-6 порции необходимото за вас дневно количество храна и се старайте да хапвате на всеки 3 часа. Този подход в здравословния начин на хранене ще ви позволи да поддържате метаболизма си в доста добър ритъм, като с това помагате на тялото си да изразходва значително количество калории дори в състояние на покой. Същевременно не забравяйте, че прекалено големият интервал между трите основни хранения през деня създава така нареченият ефект на вълчи глад, който пък от своя страна води до преяждане.

Увеличете приема на вода
Понякога хората бъркат обикновената жажда със силно чувство на глад.  Затова е и толкова важно да поемате нужното количество вода и то разпределено равномерно като време в рамките на целия ден, достигайки средно по 2 литра за 24 часа. Важно е и да избягвате висококалоричните напитки като газираното, соковете в кутии, енергийните напитки и всякакви подобни подсладени води, тъй като по-голяма част от калориите, които те съдържат, са от типа на така наречените празни калории.

Яжте повече плодове и зеленчуци
Те са известни с ниското си съдържание на калории и наличието на фибри. Последните са важни за бързото засищане, както и за бързото преработване на хранителните вещества от организма. Като резултат от тези два процеса, плодовете и зеленчуците ви дават чувство за ситост в рамките на по-дълъг период от време, а в същото време спомагат и за правилния обмен на веществата. Като минимум трябва да добавите поне по 1 плод или зеленчук към всеки прием на храна. С това значително ще намалите общото количество погълнати калории през деня, което пък ще ви помогне и да отслабвате.

Стойте далеч от кухнята
Старайте се да мислите по-рядко за храна, защото в крайна сметка в повечето случаи ядем от скука… Така че, ако целта ви е отслабване за една седмица, това отношение към храната трябва да се промени. Намерете си ново хоби или занимание за свободното време, с което да разсеете съзнанието си от традиционните мисли за храна поне в по-голяма част от денонощието.

Заложете на топлата храна
Консумацията на горещо кафе, чай, бульон или супа е един от най-успешните методи да излъжете собственото си тяло, че не е в състояние на глад, а напротив, че е сито.

Близалки без захар – защо не?
Всеки път, когато огладнеете, залъжете глада до момента на следващото основно хранене с плодова близалка, която да си приготвите у дома с любимия плод, без никаква захар. Само след 20 минути наслада с нея, чувството за глад ще изчезне, а с това и навикът ви да се тъпчете постоянно. Така ще намалите калориите, приемани за ден и подкожните мазнини в тялото ви ще се разграждат по-бързо.

Седмична фитнес програма


Преди да започнете каквато и да е фитнес програма, горещо ви съветваме да се консултирате и с личния си лекар за евентуални противопоказания. Ние решихме да ви предложим един примерен седмичен план за физическо натоварване през цялата седмица, който не изисква нито да си купувате карта за определен посещения в залата, нито да инвестирате в някакви специални домашни фитнес уреди. Единственото, с което трябва да се запасите, са удобни дрехи и обувки. Следващата седмична фитнес програма се основава на пет активни дни с висока степен физическо натоварване и два дни активна почивка. Вие решавате в кои от дните да тренирате и в кои да релаксирате.

Ден 1-ви: Бързо ходене
Първата ви тренировка е с продължителност от 45 минути. За нея е препоръчително да си намерите някое тихо и спокойно местенце, като ние мислим, че идеално би могло да е градският парк, а защо не и извънградска местност сред природата. Докато се движите, смело увеличавайте размера на крачката си и още по-смело размахвайте с ръце: ритмично и в такт с походката си. Поддържайте темпото умерено. Най-лесно се разбира, че сте в идеалното темпо, когато можете да говорите, но ви е невъзможно да пеете.

Ден 2-ри: Качване по стълбите
Ако регионът, в който живеете, ви го позволява, намерете 100 стъпала за изкачване на открито, а ако това е невъзможно, просто се възползвайте от стълбите в някой многоетажен блок. Може да загреете с малко ходене по наклон за не повече от 10 минути. Изкачете 100-те стъпала 10-12 пъти, като увеличавате постепенно интензитета на крачката си. При всяко слизане поддържайте по-бавно темпо, за да оставите мускулите да се възстановят от натоварването при изкачването и да се подготвят за следващото такова.

Ден 3-ти: Силова тренировка
Следващите упражнения се правят в така посочения хронологичен ред и без прекъсване за почивка. Вие преценявате дали ще изпълните у дома на килима, или на открито, на тревата, например, но цялата серия от упражнения трябва да се повтори три пъти.

Лицеви опори: направете максимален брой лицеви опори. Ако все още не можете пълноценно да ги изпълнявате, опирайки се на пръстите на ръцете, използвайте коленете, за да контролирате тежестта на тялото.

Каране на колело във въздуха: дръжте гръбнака изправен, повдигнете крака и започнете да карате въображаемото си колело. Направете 25 повторения.

Напади: легнете с лице към пода и рязко изправяйте ръце и крака надясно и наляво в начална поза за излитане. Направете 10 повторения.

Ден 4-ти: Ходене за възстановяване
След няколкодневна серия от физическите упражнения е възможно да изпитате сериозна умора. Учените обаче се категорични, че мускулите се възстановяват в пъти по-бързо при намалена физическа активност, отколкото при липса на такава. Затова този ден е отреден за лека половинчасова разходка.

Ден 5-ти: Туристически поход
За целта си намерете хълмиста местност в района, в който живеете, вземете си бутилка вода и си организирайте импровизиран поход за около час-два. Повишете темпото на ходене с приближаване към хълма и така докато не достигнете най-високата му точка, а след това при спускането, бавно намалявайте темпото, за да отпочинат мускулите.


Снимка: pixabay.com

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.