Идеалните параметри за женска фигура


Детоксикация с тинктура от канабис » cbd конопена тинктура, произведена в Словакия.


Параметри, размери, пропорции на идеалната женска фигура

идеална фигура

Идеални ли са «90х60х90» параметрите за женската фигура?

Не можете да се похвалите с класическия идеал за женски мерки «90х60х90»? Не ви и трябват. Не само защото са трудни за постигане, ами поради една негласна тайна, която ще разберете: мъжете всъщност съвсем не харесват толкова жените с перфектни мери, колкото вие си мислите. Нещо повече: редица проучвания и анкети водят до извода, че повечето мъже смятат такива дами за леко изкуствени и предпочитат далеч „по-нормални“ и естествени телосложения. С две думи: мъжете не си търсят жени на вечния моден стандарт за идеална фигура. Логично е да ви попитаме веднага: Защо тогава ви е нужно, скъпи дами, да правите жертви, за да се впишете в този стандарт? Истината е, че след като установихме тази публична тайна за мъжките предпочитания, сериозно се замислихме… Осъзнахме, че гоненето на този стандарт е напълно излишно.

Промяна в представата за красотата

В продължение на 20 века стандартът за женска красота се променя неколкократно и често кардинално, като най-силно влияние върху него оказват нашумелите кумири и идоли в модата, музиката, киното…

Параметри на женската фигура

Идеалните параметри и мерки на красивата женска фигура

Според мъжете този идеал е нещо подобно: не особено висока дама с дълги крака, голям бюст и широки рамене. Тялото задължително е със симетрични пропорции и колкото по-голямо е съотношението дължина на женското бедро към талията и обема на бедрата, толкова по-добре. Що се касае до големината на бюста, всеизвестно е, че мъжете предпочитат чашка. Това, разбира се, са обобщени изводи и то на конкретна група учени, провели конкретна анкета сред конкретни мъже. Сега да не се разстроихте, че не влизате в критериите на тези мъже? Не си заслужава! Да погледнем логично на нещата. Ако всички мъже харесваха само такъв тип жени (с този тип мерки), всички останали дами щяха да останат сами, нали? Това обаче съвсем не е така и затова прогонете мисълта за корекция на бюста.

А сега е ред на още една тайна: дълго пазената тайна на моделите откъде изобщо тръгна стандартът «90х60х90». Случило се така, че един моден дизайнер, създавайки поредната си дреха, изведнъж осъзнал, че е много лесно да я ушие точно за такъв модел. Всъщност дизайнерът се усетил, че е по-практично за него да шие дрехи за по-слаби жени, просто защото ще са нужни по-малко материали. Време също може да се спести. Разбира се, този дизайнер дори не предполагал, че с този си извод ще повлияе на милиони жени в бъдеще, които ще правят всичко възможно, за да влезнат в неговите мерки…

Същевременно да се шият дрехи върху изкуствен манекен не е особено рентабилно. Истинският моден професионалист ще иска да види как „седи“ дрехата на жената, по какъв начин тя променя изражението и личността ѝ. Затова и мерките 90х60х90 нямаше как да останат само стандартни мерки за класическия пластмасов манекен. Дизайнерите искали да шият облеклата си върху истински жени, затова и започнали да търсят жени с тези мерки. Те чисто и просто били свикнали с този модел, с този тип фигура.

Но не можем да отречем пагубния ефект на тези на пръв поглед нищо не значещи числа за бъдещето на човечеството. Най-вече върху нежната част от човечеството. Не е нужно да ви припомняме който и да е от стотиците случаи на анорексия и други изключително сериозни заболявания, регистрирани като следствия от диети и гладуване, предприети именно, за да се достигнат тези мерки. Всъщност тук е мястото да ви попитаме нещо: нали не си мислите, че животът на един модел с параметри 90х60х90 е супер приятен, сладък, даже разгулен? Нищо подобно. За да поддържат тези мерки, момичетата от модния подиум живеят в едно огромно лишение. В противен случай, те бързо ще бъдат премахнати от подиума, тоест ще изгубят работата си, ще бъдат забравени, просто защото животът им е мода и само мода. Да не говорим колко рискове крие за здравето стандартът 90х60х90. Всички тези момичета ежедневно се излагат на тези рискове.

Не забравяйте: истината е, че никой не е длъжен да влиза в този модел, да следва строго модата и да се подчинява на такива принципи и стандарти за красота. Като заговорихме за сляпото спазване на модата, което като идея много прилича на сляпото следване на мерките за идеална фигура, ще ви попитаме още нещо: нали няма да сложите рокля, която макар и супер модерна, и актуална за сезона, ви стои просто отвратително? Нали няма да похарчите цялата си заплата за нея? Всъщност защо изобщо бихте ѝ обърнали внимание, ако тя не е вашата рокля и точка. Същото важи и за мерките, стандартите за идеална фигура. Дори да си купите тази рокля, в огледалото ще видите, че е грешка. И така, тя ще си седи в гардероба, без да успеете истински да ѝ се насладите, като я поносите я на парти, я на някой специален повод.

Този сценарий на поведение не ви допада, нали? Тогава забравете и за стандартните мерки 90х60х90. Вижте формулата за пресмятане на индивидуалната идеална фигура за всяка една дама:

  • Г – гръдна обиколка
  • Т – талия

Важно:

  • Б – бедрена обиколка
  • Р – раменна обиколка
  • Ш – обиколка на шията
  • Н – обиколка на прасеца

Пропорционалността на телесните ти мерки (П) можем да пресметнем по тази формула:

П=Б делено на (Ш+Н+Р)

Ако резултатът ви е от 0.54 до 0.62, влизате в категорията с идеални мерки.

Изящността на тялото проверяваме с тази формула:

(Г-Т) делено на (2Н –Б), като резултатът трябва да е от 1 до минус 4

Ето и още една формула, ако предните не ви допадат:

П=(Т делено на ръста) умножено по 100%, като идеалният вариант е от 40 до 50%.

И още нещо извън математиката: в днешни дни, съвсем не всички красиви жени (даже и популярните) отговарят на тези числа. Бионсе има доста широк кокал, а и бедрата ѝ не са от най-тънките. Дженифър Лопез е взеизвестна с по-голямото си дупе, а Шакира дори няма гърди… Да не говорим, че в определени периоди, всяка от тези дами е имала малко коремче. Но без него, Шакира например съвсем няма как да ви плени с прочутите си танци и извивки.

Успяхте ли да си направите правилния извод? Да, наистина стандартите са много. Важно е не да следвате някой от тях. Важно е тялото ви да е пропорционално, здраво, визуално привлекателно с индивидуалните си мерки. Е, най-важното всъщност е да го направите. Но това е въпрос на индивидуален хранителен режим и усилен фитнес, естествено.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.