Пет ефективни метода за бързо отслабване

бързо отслабване
Пет навика за бързо и ефективно отслабване

Отслабването е труден процес, но има методи да го направите много по-лесен. Ето пет прости навика, върху които да се съсредоточите, ако целта ви е да отслабнете бързо и успешно.

#1 Ограничете приема на силно преработени храни

Не, не защото съдържат вредни химикали и консерванти, които пречат на вашето отслабване. Просто тези храни не са много засищащи, което може да доведе до глад и в крайна сметка до преяждане. Освен това те имат повече калории и по-малко хранителни вещества като фибри, витамини и минерали. Когато планирате диетата си, отдавайте предпочитание на храни с висок индекс на насищане – плодове, храни с високо съдържание на въглехидрати и протеини, зърнени закуски.

#2 Протеин във всяко хранене

Защо за успешно отслабване е препоръчително да включвате протеини в почти всичките си ястия? Този макронутриент е силно засищащ, има висок топлинен ефект – изгаряте повече калории, за да го усвоите, а също така помага за изграждането и възстановяването на мускулната тъкан.След два кроасана гладът ще ви застигне много по-бързо, отколкото след порция зеленчуци с парче месо със същите калории. Консумацията на протеини от порядъка на 1,6-1,8 г на кг телесно тегло е по-подходяща за ефективно отслабване и същевременно подпомага да се избегнат хранителните дефицити, които получавате от въглехидратите и мазнините.

#3 Избягвайте приема на течни калории

Приемането на калории под формата на течности, като сокове, сода, алкохол, е голям недостатък, когато става въпрос за отслабване. По същата причина, както при преработените храни, допълнителните калории в тези напитки са много лошо засищащи, често ви оставят гладни и понякога дори предизвикват апетита ви. От друга страна, за содата с нулеви калории е доказано, че подпомага да отслабнете, като ви осигурява сладък вкус без излишни калории.

#4 Бъдете активни през целия ден

Физическата активност под формата на упражнения, почистване, работа на двора, разходки ще допринесе за отслабването, тъй като увеличава общия брой изгорени калории на ден. Освен това е невъзможно да се задържите в кухнята.

Общата активност е много важна за нашето здраве. Проучванията показват, че хората с наднормено тегло и заседнал начин на живот започват да отслабват само когато правят 10 000 стъпки на ден. Ако ежедневната ви активност е 2000 крачки на ден, тогава просто като започнете да ходите два пъти повече, скоро ще постигнете забележимо намаляване на обиколката на талията, дори ако начинът ви на живот не се промени по друг начин.

#5 Бъдете заети

Заетостта помага да се предотврати безсмисленото хранене – всеки пети човек, който търси помощ за отслабване, страда от психогенно (компулсивно) преяждане. Разходете се, прочетете книга, направете лицеви опори, играйте с кучето, заведете детето си в парка. Намерете продуктивен начин да бъдете заети, без да ядете лакомства.

Съсредоточете се върху тези пет метода и вашият процес на отслабване ще бъде много по-лесен, бърз и ефективен.Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.