Каква е нормалната скорост за загуба на тегло?


Нестандартен метод за отслабване с матриците на Гаряев: сред звуково терапевтичните матрици на учения съществуват и две от които за изгаряне на мазнини и отслабване.

Всеки човек има свой собствен ритъм на всички процеси в тялото, включително и при загубата на тегло. Например за мнозина ще бъде приемливо да отслабнат само с 2-3 килограма на месец, а при други не се получава. За да отслабнете и да поддържате добри резултати, както и да нямате здравословни проблеми, трябва да се придържате към правилната скорост при загубата на тегло. Тази скорост е 400-700 g на седмица.

Има няколко етапа за загуба на теглото. Ще се спрем на по-основните.

Какво влияе върху скоростта ви на отслабване?

загуба на тегло  • Възраст – колкото по-стари сте, толкова са по-бавни метаболитните процеси в организма.
  • Количеството излишни килограми – колкото са повече, толкова по-бързо ще се отървете от тях, особено в началото.
  • Съотношението на разходите и приема на калориите в тялото – големият дефицит изобщо не означава бърза загуба на тегло.
  • Хормонална хомеостаза – стабилност на основните физиологични показатели в организма.
  • Генетика.

Условно разделение на отслабването в няколко етапа:

  1. Загуба на килограми. През първите седмица-две със здравословна диета загубата на килограми и сантиметри може да бъде доста забележима. Тъй като тъканите отделят излишната вода, застоят на течности изчезва. Червата се прочистват поради появата на фибри в храната. Следователно можете да отслабнете с 2-4 кг на седмица (в зависимост от първоначалното тегло).
  2. Вторият етап започва точно от момента, когато скоростта се забави и не е колкото в началото. Тук основното е да не се отказвате, а да продължите да упорствате.
  3. Застой. Този период продължава при всички по различен начин, но средно от 3-4 седмици. И, като правило, някои се отказват, но всичко, което си струва е, да изчакате да отмине този период. След това всичко започва отначало, като се отказваме и започваме отново да ядем. Всъщност след застоя се забелязва подобрение в резултатите и килограмите се топят дори по-бързо, отколкото във втория етап.
  4. Адаптация към новото тегло. Само не забравяйте, че плюс-минус (+ -) 1,5-2,5 кг винаги лавират и това е норма.

И така, каква е оптималната скорост?

За всеки е различно, но учените казват, че се счита за нормално да губите 0,5-1,0% от телесното тегло на седмица. Това е добър индикатор и гарантира, че мазнините са тези, които изчезват. Отнема време, за да загубите значително количество килограми. Важно е, да не се отказвате!

Важно: Не прекалявайте с отслабването. Най-добре е да живеете със здравословно тегло и да не изтощавате тялото си.Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.