Топ 9 въпроса [и техните отговори] как да изгорим излишните мазнини максимално бързо

бързо изгаряне на мазнини

Как да изгоря излишните мазнини е въпросът, на който всеки търси отговор, когато не успява да постигне желаните или да задържи постигнатите резултати. В следните редове са представени топ 9 въпроса и техните отговори за бързо изгаряне на мазнини.

Въпрос 1: Как да отслабна? Коя диета да избера?

Подкожни мазнини се горят по един начин – калориен дефицит. Всяка диета, при която си в разумен (подчертавам разумен) калориен дефицит, води до изгаряне на мазнини. Високопротеинова. Високовъглехидратна. Лунна. Няма значение. Важното е да си в калориен дефицит.Физиологично е невъзможно да приемаш по-малко калории отколкото гориш и да не загубиш килограми. Няма тяло в природата, от което да извличаш енергия или материя и то да не се смали.

Няма и такова нещо като „диетите не работят“ или „аз съм едър кокал“. Напълни кофа с вода. Пробий 2-3 дупки в дъното и започни да я пълниш с лека струя вода. След няколко минути кофата ще е вече почти празна – изтича повече вода отколкото се влива. Сега си представи, че видиш следното нещо и някой започва да ти обяснява, че „кофата не реагира на изпразване“ или че е „едър кокал“. Да, звучи глупаво и все пак всеки ден хората си повтарят нещо подобно.

Ето как да отслабнеш в 2 стъпки:
Стъпка 1: Калкулирай колко калории дневно са ти необходими, за да запазиш теглото си.
Стъпка 2: Приемай 200-300 калории по-малко дневно от необходимите за запазване на теглото.

Например ако ти трябват 2000 калории дневно, за да запазиш сегашното си тегло, приемай 1700 – 1800. След седмица ще имаш 2100 калории дефицит. Тоест – грубо ще си изгорил 200-230 гр. мазнини. Това е.

Въпрос 2: Как да атакувам мазнината около корема?

Не можеш. Тялото гори мазнини отвсякъде – краката, ръцете, гърдите и т.н. Не можеш да форсираш горене на мазнини в определена зона. Само маркетинг „гении“ с техните уреди за корем се опитват да убедят хората в обратното. Единственият начин за плосък корем е да докараш подкожните мазнини до под 10-15%. Ефект няма, дори ако „увиваш“ с найлон корема, докато тичаш. Излиза пот, не разтопени мазнини.

Въпрос 3: Какви упражнения да правя за плочки на корема? Коремни преси?

Отново – няма такива упражнения. Виж горния мит. Трябва да имаш 10-15% подкожни мазнини за „плочки“. Може да правиш и 50 000 коремни преси на ден, но ако са покрити от мазнини, няма да ги видиш. Виждал ли си човек с дебело седалище (така да се каже), ръце, гърди и крака, но с плочки?

Разбира се, тренирай корем. Tренировката сама по себе си няма да ти стопи мазнините, но коремните мускули ще изглеждат по-дефинирани.

Въпрос 4: Кои хранителни добавки изгарят мазнини?

Няма такива. Всички добавки:

  • влияят на апетита – най-често го супресират;
  • подкрепят процеса на изгаряне мазнини на тялото.

Някои добавки са заместители на храненето (например протеинова пудра), но те са по-подходящи да те спрат да ядеш нещо набързо (например боклуци).

Няма супер храни или каквито и да е храни, които да изгарят сами по себе си мазнини. Най-често само те засищат, така ядеш по-малко, но не горят директно мазнини. Единственият устойчив вариант е калориен дефицит.

Препоръка: Ако търсиш надежден онлайн магазин, от който да поръчаш добавки, посети https://synthc.com.

Въпрос 5: Колко пъти на ден трябва да ям, за да си забързам метаболизма и да горя мазнини?

Не съществува стриктен режим. Няма разлика между 3 000 калории на едно хранене или 3 000 калории, разпределени в 6 хранения. В края на деня си консумирал общо 3 000 калории и толкова. Да, след хранене някои метаболитни процеси се засилват, но гориш пренебрежително малко калории, за да отслабнеш.

Въпрос 6: Вярно ли е, че не трябва да приемам въглехидрати след 18 часа?

Мит или реалност – верният отговор сам ще определиш. 100 калории сутрин се равняват на 100 калории и след 18:00 часа или когато и да е. Ако се вместваш в калорийната норма, можеш да консумираш всичко когато си поискаш. Единствената причина да не ядеш вечер е да ти е леко на корема преди сън.

Въпрос 7: Храня се здравословно и пак не горя мазнини? Какво да правя?

Какво означава „здравословно“? Ако си мислиш, че с консумацията само на плодове, зеленчуци и „супер храни“ няма как да надебелееш, си в заблуда. Често се казва: Аа, то от това не може да се надебелее, оо не, това е здравословно, няма как да се надебелее. Нищо подобно. Ако си в калориен излишък, трупаш мазнини. Каквото и да ядеш.

Някои от „здравословните“ храни са калорични и трупаш мазнини, без да усещаш. Например авокадото, с което всеки Instagram фитнес гуру има 2 милиона снимки, е калорична храна (160 кал. в 100 гр.) и съвсем неусетно дебелееш от нея. Овесените ядки, оризът, картофите и т.н. също са богати на въглехидрати и ако не се контролираш, много лесно излизаш от дневната норма.

Обратното – ядеш твърде малко и организмът натиска спирачката за горенето на мазнини. Затова трябва да намалиш калориите с 200-300 дневно. Така няма да стресираш организма и ще продължиш да гориш мазнини. Естествено, трябва да експериментираш с калориите. Всеки организъм е индивидуален.

Въпрос 8: Работя и нямам време. Не отнема ли много време и усилия здравословното хранене?

Не, но отнема едно и също време:

  • да направиш омлет със зеленчуци, вместо сладкиш;
  • да поръчаш качествено месо със зеленчуци вместо пица;
  • да направиш кафе в къщи, вместо да купуваш шоколадена мелба, замаскирана като кафе от Starbucks за 7 лева.

Въпрос 9: Мога ли да отслабна без кардио?

Да, но не гориш калории от самото тичане. За час тичане с нормално темпо се изгарят 500-550 калории. Най-просто казано, когато тичаш редовно, организмът започва да работи на по-високи обороти и се нуждае от повече калории през деня. Ако си в калориен дефицит, той ги извлича от подкожните мазнини. Кардиото помага, но не е задължително. Можеш спокойно да топиш килограми и без да тичаш на пистата.

Същевременно, ако тичаш, трябва да си подкрепиш ставите с колагенови суплементи тип I и II, сърдечната система с Асташантин, Омега-3 и енергийните нива с витамини като B7, B12, D3.

Това е. Отслабването е проста работа.

Проблемът е, че твърде много четеш или слушаш „експерти“ и се объркваш. Проблемът е и, че опитваш нови, уж по-ефективни и бързи начини за изгаряне на мазнини. Освен калориен дефицит, няма друго ефикасно решение. Изчисли си калорийните нужди. Приемай с 200-300 калории по-малко на ден и след 3-4 седмици ще забележиш и почувстваш разликата.Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.