Четири съвета за отслабване от лекарка, отслабнала с 45 кг


Нестандартен метод за отслабване с матриците на Гаряев: сред звуково терапевтичните матрици на учения съществуват и две от които за изгаряне на мазнини и отслабване.

четири съвета за отслабване

Не бройте калориите, а се съсредоточете върху количеството захар и не забравяйте да спите по седем часа всяка вечер. Какво още съветва д-р Еми Хосода, която отслабнала с 45 кг и успя да поддържа оптималното тегло?Наднорменото тегло е много често срещан проблем. Намирането на време да отидете на фитнес или да сготвите здравословна храна е почти невъзможно, така че не е чудно, че толкова много хора се борят с теглото си. Въпреки това, понякога е достатъчно да промените някои дребни неща в ежедневието и да започнете да се фокусирате върху други неща, за да се отървете от килограмите.

Д-р Еми Хосода почти цял живот имала проблем с наднорменото тегло. Опитвала е всичко, а накрая разбрала, че строгите диети не са решението и са необходими малки промени в навиците. Успяла е да свали 45 кг и да поддържа идеалното си тегло, а сега споделя съветите, които са ѝ помогнали най-много.

Обърнете внимание на количеството захар, а не на калориите

Еми казва, че винаги проверява количеството захар в храната си. Консумацията на твърде много захар винаги води до наддаване на тегло, тъй като тялото съхранява излишъка като мазнини. Същевременно прекомерният прием на захар увеличава риска от диабет.

Що се отнася до калориите, броят, който трябва да приемаме на ден, зависи от много фактори, включително физическа активност и метаболизъм. Това означава, че не можем всички да се ограничим до еднакъв брой калории, така че е безсмислено да ги броим.

Еми посочва още, че не всички калории са еднакви. Само защото дадена храна е с ниско съдържание на калории, не означава, че е полезна за вас или не съдържа излишни захари, които са главните виновници за напълняване.

Пийте много вода

Лекарката пояснява, че трябва да се научите да правите разлика между жажда и глад – понякога, когато си мислите, че сте гладни, по-вероятно е просто да сте жадни. Количеството вода, което трябва да пием, зависи от теглото ни, затова Еми съветва да използваме проста формула, за да го определим.

Трябва да умножите теглото си по 0,033. Това означава, че за всеки килограм трябва да пиете 0,033 литра вода. Ако тежите 60 килограма, тогава трябва да пиете около два литра вода. Но ако имате здравословни проблеми като сърдечно или бъбречно заболяване, или ниски нива на натрий, трябва да се консултирате с лекар относно количеството вода, което трябва да пиете.

Осигурете си достатъчно сън

Заради забързания начин на живот сънят ни често страда. А липсата на сън причинява умора и следователно глад. Това означава, че когато не спим достатъчно, сме склонни да ядем повече от необходимото. Опитайте се да спите поне седем часа всяка вечер и, ако имате проблеми като безсъние, не забравяйте да се консултирате със специалист.

Дайте приоритет на упражненията за укрепване на мускулите

Ейми споделя, че докато повечето хора правят аеробика или кардио, за да отслабнат, тя забеляза, че в нейния случай упражненията за укрепване на мускулите са помогнали много повече. Укрепването на мускулите е особено важно за хората над 50 години, защото могат да изпитват загуба на мускулна маса и дори проблеми с движението.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Потвърди, че не си робот.

×