Ето защо суроватъчният протеин изолат е по-добър

защо суроватъчният протеин изолат е по-добър

Какво точно прави суроватъчният протеин изолат различен от другите продукти? Какви са неговите предимства, за кого е подходящ и кога е най-добре да го приемате?

За разлика от протеиновия суроватъчен концентрат, производството на суроватъчен изолат е по-сложно. В резултат на това може да се постигне особено висока чистота на протеиновото съдържание. По-специално, суроватъчният протеин изолат има съдържание на протеин около 90%, докато суроватъчният концентрат съдържа около 70-80% протеин.

Суроватъчният протеин изолат не съдържа почти никакви въглехидрати и следователно е по-бърз и лесен за смилане. Това позволява на организма да абсорбира протеина по-бързо, което е идеално за възползване от така наречения анаболен прозорец след тренировка.

Протеиновият суроватъчен изолат също така се разтваря почти самостоятелно във всички течности и ви осигурява освежаващ и приятен на вкус шейк след физическо натоварване.

От всичко това можем да заключим, че суроватъчният протеин изолат е висококачествена хранителна добавка с най-добра стойност за парите, които ще похарчите за нея.

И все пак, имате ли нужда от суроватъчния протеин изолат?

Висококачественият суроватъчен протеин изолат е особено добър за хора, които са много внимателни към достигането на своите макронутриенти. Това е много популярен продукт сред амбициозните спортисти, най-вече при подготовка за състезание или при строга диета.

Суроватъчният протеин изолат е подходящ и за любители спортисти. Като всяка друга хранителна добавка, той е част от нормалната диета, без да я замества. Важно е да не забравяме, че само с протеинови добавки не се случват чудеса. Но когато ги съчетаем с редовни тренировки и правилно меню, резултатът няма да закъснее.

Много любители спортисти обръщат внимание на диетата си, но не я проследяват, следователно нямат точен преглед на приема на макронутриенти. Те смятат, че получават достатъчно протеини чрез храната, но нуждите им често не са задоволени. В резултат на това, се чувстват уморени, а спортните им постижения се оказват неудовлетворяващи.

Дори да сте постоянно в движение, приготвянето на протеинов шейк може да бъде лесно. И дори при този начин на живот, консумацията му може да бъде особено важна, информират специалистите от 4Fitness Shop.

Поради ниското си съдържание на лактоза, суроватъчният протеин изолат също така се понася добре от хора с непоносимост към нея и е лесен за смилане. Той е богат на аминокиселини, предпазва тялото от мускулен разпади допринася за физическото възстановяване.

Независимо дали спортувате до изтощение или само два, три пъти седмично, или пък изобщо не спортувате, но се храните ограничено, шейкът от суроватъчен протеин изолат може да бъде идеалната добавка към менюто ви. Дали ще го изпиете преди или след тренировка, или ще го добавите към закуската си за едно свежо и приятно начало на деня, няма значение.

Важното е да не забравяте ежедневния си протеинов шейк, да се движите повече и да се храните с настроение. Той ще ви подкрепи във вашите спортни цели и ще допринесе за вашето здраве и атлетична фигура.

Ако търсите висококачествена добавка, която да включите в спортната си рутина, суроватъчният протеин изолат е точно за вас. Той ще оптимизира диетата ви, независимо дали сте начинаещи или напреднали и ще ви насърчи в изграждането на мускули.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.