Учени свързали визуализацията със скоростта на отслабване


Хранителна добавка за отслабване, базирана на естествени съставки за отслабване, научно признати като подкрепящи загубата на тегло. Един различен подход към балансирано отслабване, доказващ, че диетата не е гладуване, а е възможно и с достатъчно храна да се свалят излишните килограми. » Още информация


отслабване с визуализация

Отслабване със силата на визуализацията

Учени установили, че скоростта на отслабване зависи от визуализацията на крайния резултат и мотивацията. Съответните изследвания провели научните сътрудници от Плимутския университет и университета Куинсланд, съобщава EurekAlert!.

За участието в експеримента британските и австралийските експерти поканили 140 души. Разделили ги на две групи: в едната с участниците се провели мотивационни разговори, а в другата – субектите си представяли как биха се почувствали след отслабване, стремейки се да визуализират крайния резултат.

«Визуализаторите» отслабнали средно с 4 кг след 6 месеца. През второто полугодие те се отървали от още 6 килограма. Участниците от първата група отслабнали приблизително с около 0,5 кг за първото полугодие.

Авторът на методиката Джаки Ендрейд потвърждава, че образите оказват силно емоционално въздействие върху човек. За още по-силна увереност във възможността за постигането на целта, използвали въображаеми модели. Тези представи, според твърдението на експерта, поддържали мотивацията на участниците, когато се сблъсквали с проблеми в периода на отслабване.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.