Отслабвай със Станимир


Детоксикация с тинктура от канабис » cbd конопена тинктура, произведена в Словакия.


Станимир Михов - фитнес инструкторФитнес инструктор, персонален треньор и консултант по спортно хранене, макар и само на 25 години Станимир Михов има зад гърба си над 8 години професионален опит в сферата. От обикновен 17-годишен младеж се трансформира в изваян от релефни мускули Херкулес. Работи върху блог, свързан с тренировки за начинаещи и здравословно хранене.

Как да отслабнете с фитнес, Станимир отговаря на въпросите по-долу.

Какво е фитнесът за теб?

В началото исках да извлека конкретни ползи като кача малко килограми, но в последствие се превърна в удоволствие, работа и начин на живот.

Как би отговорил на въпроса, зададен от начинаещ: какво да правя във фитнеса, за да отслабна?

Има няколко подхода.

Единият е да прегледа упражнения в Интернет и като отиде в залата да се опита да следва насоки от статии и видеа.

Вторият е да се обърне към фитнес инструктор, който да го запознае със залата и основните упражнения, а след това да прецени дали иска да продължи да тренира с него или да опита да се справи самостоятелно.

Приятел, който ходи на фитнес също може да е от голяма помощ, особено в началото.

Необходима е предварителна подготовка от вкъщи, за да е ползотворно инвестираното време и усилия.

Каква ефикасна фитнес програма за отслабване и стягане би препоръчал?

Фитнес програмата е само допълнително средство, което спомага да се достигне калориен дефицит.

Комбинация между хранителен режим и тренировки с тежести позволява да се запази повече мускулна маса, когато отслабваме чрез ограничаване на приетите калории. По този начин има много по-голям шанс да се постигнат качествени резултати и да се задържат за дълго време. Тоест отговорът е, че всяка програма е подходяща, но как точно ще се изготви, зависи от различни фактори и индивидуални специфики на трениращия.

Отслабване без физически упражнения – възможно ли е и защо?

Възможно е, тъй като дали отслабваме или покачваме тегло, зависи от съотношението на приетите калории спрямо изгорените.

Добавянето на физически упражнения може да направи отслабването по-качествено, да се постигне по-бърз и по-красив визуален резултат, както и да се предотвратят често срещани проблеми, които се свързват със загубата на тегло – стрии, целулит, отпусната кожа и др.

Нестандартен метод за отслабване – ще предложиш ли интересен пример от фитнес ежедневието?

Изключително подценявана е консумацията на вода. Водата може да ускори метаболизма и да спомогне да изгорите повече калории дори без спорт. Добрата хидратация регулира апетита, тъй като често сигналите за глад и за жажда могат да бъдат объркани от тялото.

Още един плюс е, че много напитки, които се смятат за здравословни съдържат калории, захар и консерванти (натурален сок, студен чай и др). Пиенето на повече вода значително редуцира приема им и съответно калориите от нездравословни източници.

Повече за Станимир и неговата работа може да прочетете в личния му блог – stanimirmihov.com.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.