Как се отслабва със 70 килограма


Детоксикация с тинктура от канабис » cbd конопена тинктура, произведена в Словакия.


отслабване със 70 кг

За да заприлича на Анджелина Джоли, момиче отслабна със 70 кг? Каква е тайната, криеща се зад подобно постижение?

26-годишната англичанка Кристина е майка на три деца. Тя винаги е обичала сладкото и затова не била особено шокирана, когато един ден, качвайки се на кантара, видяла стрелката на 140-те килограма. И Кристина можеше да се примири, ако не ѝ бяха казали, че устните ѝ приличат на тези на Джоли… Може и да ви се стори странно, но точно това била голямата мотивация за англичанката да отслабне. Освен това тя започнала да има и проблеми със сърцето, а и вече ѝ било трудно да си намира стилни дрехи.

Тогава Кристина решила да се обърне към диетолог. Но той съвсем не ѝ предложил някакви супер сложни и непосилни диети, или съмнителни препарати. От нея се очаквало завинаги да забрави за сладкото, да започне ежедневно да се разхожда с кучето – разходката да е около 5 км – и да се научи да консумира ястия с нискокалорични продукти. Разбира се, основният метод в новия ѝ режим за отслабване бил фитнесът. Естествено и първите резултати не закъснели, като сериозно стимулирали Кристина не само да не се отказва, а и да се надъха още повече. Тя била по-уверена от всякога, че е време за по-добри и постоянни резултати. По този начин тя успяла да свали цели 70 кг само за 16 месеца.

Тъжно ви е, изнервени сте? Е, проблемът не е сезонен, а в нередното отделяне на хормона на щастието.
Напоследък, по цял свят се забелязва тенденцията жените да страдат от дефицит на серотонин. Повечето симптоми на този дефицит се превръщат рано или късно в норма на поведение: депресивно състояние, ПМС, постоянно неудовлетворение от тях самите и от това, което правят, нещастие в брачните отношения и т. н. Психолозите обаче са на мнение, че всичко това не е някакво сложно медицинско състояние, а чисто и просто неотделяне на достатъчно количество от хормона на щастието. Точно той носи на тялото и на духа комфорт, усещане за спокойствие и хармония. За да бъдем винаги в добра кондиция, понякога е достатъчно да се храним здравословно и да извършваме достатъчно физическа активност. За да отделя тялото ни серотонин, то се нуждае от различни аминокиселини, например триптофан, който лесно се набавя от продукти, съдържащи белтъчини – месо, мляко, гъби, сирене, кисело мляко, риба, орехи и т.н. Ако си ги набавяте, не само ще се чувствате пълноценни, но ще бъдете в перфектна форма и здраве.

Правилната тренировка помага и на тялото, и на мозъка

Аминокиселините, които се съдържат в продуктите, богати на белтъчини, трябва преди всичко да преминат през така наречената граница между кръвта и главния мозък в организма. По време на този процес е възможно триптофанът да бъде блокиран, макар и на тялото да му е необходимо съвсем малко количество от него. Обаче не трябва да се приема, че аминокиселините са важни само за мозъчната дейност. Те са нужни и за дейността на мускулите, особено ако сте активни в спортната зала. Ето защо, ако вие получавате само аминокиселини, тоест давате на тялото си триптофан, това не означава, че той ще се усвои правилно от организма. За да стигне до мозъка, ви трябват и физически упражнения. А с всичко това се обяснява и нуждата на жените от фитнес. Учените  твърдят, че за тях е най-добре да се занимават със спорт преди закуска, защото след като хапнат, тялото им ще бъде в готовност да преобразува получените вещества в серотонин. Ако след тренировка изпитвате обратното – само стрес и умора – съвсем не означава, че фитнесът е вреден за вас. Това трябва да ви алармира, че степента и интензивността на натоварване са твърде високи за тялото ви и ще трябва да ги занижите.

Сладките отношения са в пъти по-приятни от шоколада

Доказано е, че жената изпитва щастие не само от шоколад, но и от хубавите отношения. Уважението и грижите за нея, разбирането с околните, с любимия човек и близките, са повод за щастие, много по-полезен от сладкото. А когато вашето тяло произвежда серотонин, хубавото ви настроение лесно се предава и на околните, тоест вие подобрявате комуникацията си с хората. Но не забравяйте и, че ако не се храните правилно и не тренирате балансирано, дори и най-добрите и перфектни отношения с любимите хора са под постоянен риск. С две думи: всичко хубаво започва с хубава храна и хубава тренировка.

Между другото…
Ниското ниво на серотонин в тялото кара човек да търси повече информация и комуникация с околните, но от друга страна, намалява способността му да взема правилните решения. Така че, замислете се, че всъщност невъзможността да се справите с преработката на голям обем от информация, също може да се дължи на липсата на серотонин във вашия организъм.


Снимки на Кристина: Anita Maric/newsteam

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.