Готвачка отслабнала със 120 кг, след като кухнята ѝ отесняла


Детоксикация с тинктура от канабис » cbd конопена тинктура, произведена в Словакия.


истории за отслабване

В навечерието на 2012 година 29-годишната Ана Сърбу, тежаща 203 кг, се нуждаела от 1-годишна диета, за да намали теглото си на половина. Собственият ѝ баща се разплакал, когато я видял изцяло променена, а самата Ана е щастлива, че е намерила в себе си сили да излезе от порочния кръг и да обърне живота си на 180 градуса. Ако се чудите каква е причината това момиче толкова да напълнее, това е нощната смяна в пицарията, в която тя работила.

След като завършва училище, Ана се мести да живее от родна Румъния в английското градче Йорк. Нейният емигрантски статус не ѝ дава богат избор за работа и момичето започва да се труди в пицария – ежедневно тя приготвяла италиански блюда за вкъщи. Точно така започва и епопеята ѝ с излишните килограми: Ана Сърбу стремглаво пълнеела. Прекрасно разбирала, че яде неправилната храна в неправилното време, но осъзнавала и, че няма какво да направи по въпроса, тъй като, работейки по 12 часа нощем на крак в кухнята, румънката едва успявала да се прибере до дома си, да се нахрани и веднага лягала да спи. До следващата смяна.

Така момичето спряло да се храни рано сутрин и на обяд, а събуждайки се часове преди работа, тя веднага започвала да се тъпче с чипс, пържено пиле и кашкавал. На работа продължавала с пица. Цяла нощ. А малко преди да си тръгне от смяната, дояждала всичко, което оставало в кухнята, тоест все същата онази пица и италианските шедьоври в стил фаст фуд, състоящи се предимно от тесто, кашкавал, месо и всевъзможни сосове. Тази толкова „разнообразна“ средиземноморска диета превръща Ана Сърбу в истинско трупче, а по-късно буквално в жена, страдаща от наднормено тегло. През 2012 година кантарът чукнал за румънката цели 203 кг.

«Знаех, че трябва да направя нещо. Чувствах се в капан на собственото си тяло. Опитвах да сменя работата си, но навсякъде ми отказваха, обяснявайки ми, че няма да се вмъкна в тяхната кухня или че няма да оставя място за останалия персонал.»

Но проблемите се появили и в тогавашната ѝ работа. Поради увеличаващите се габарити, тя трудно влизала в кухнята на пицарията, а и ставало все по-трудно да се справя, защото не била нито гъвкава, нито пъргава вече. Нещо повече – Ана започнала да се уморява по-бързо, много от предишните ѝ задължения ставали по-сложни за нея. Накрая дори я обзели паник атаки и тя спряла да ходи на работа, а впоследствие и да излиза от дома си, прехвърляйки целия товар от домакински и финансови задължения върху приятеля си. Същевременно нов проблем застигнал Ана. Внезапно дишането ѝ спирало, просто ей така от само себе си. Приятелят ѝ на няколко пъти я събуждал, за да се увери, че е жива…

Множеството проблеми буквално изцедили и последните сили на двойката, която и така едвам крепила отношенията си. Поглеждайки своя измъчен приятел, Ана разбирала, че така не може да продължава и е въпрос на време, дали емоционален или физически проблем окончателно да ги раздели. Девойката започнала проучване относно наднорменото тегло, като се запознала с различни методи за справяне с него. Веднага се отказала от варианта за операция, който всъщност бил най-популярната опция във Великобритания, достъпна за всеки с медицинска застраховка. И въпреки, че диетата предполагала наистина дълга и тежка работа, Ана Сърбу се решила именно на такъв подход към своето положение. Тя била по-решителна от всякога, осъзнавайки, че именно лошото хранене и неправилният режим са я докарали дотук. И за да върне нещата по старому, тя трябва да оправи точно хранителния си режим. Румънката се обръща за помощ към LighterLife, едно от местните общества за женска подкрепа. Със случая на Ана се заема Сали Дафин, която е хранителен терапевт и изготвя за момичето дългосрочна диета.

«Хората с наднормено тегло не трябва да свалят повече от килограм на седмица – твърди Сали Дафин. В противен случай ефектът, който постигат, няма да е дългосрочен. Обратното: ако отслабват постепенно, те ще пригодят метаболизма си към по-сериозни резултати за в бъдеще. Прекалено бързото отслабване е опасно и за сърцето, както и за стомаха. Ана се справяше доста добре с диетата си, като главният коз беше, че осъзнава грешките си в режима на хранене преди.»

Така под егидата на специалист Ана успява да отслабне с цели 100 кг през 2013 година. През 2014 година тя отслабва само с 6 кг, но пък задържа за постоянно постигнатите килограми и завинаги прекратява с некачествена храна, на мястото на която идва здравословният хранителен режим плюс редовното тичане в парка. В момента дневният порцион на Ана изглежда горе-долу по следния начин: на закуска хумус с някакъв плод, на обяд – риба или пиле със салата, вечерята е ориз със зеленчуци или кус-кус. Румънката вече не работи в пицарията, а се занимава с обществена работа, вдъхновявайки и подкрепяйки жени, страдащи от наднормено тегло. Ана има намерения да се върне на постоянна работа, но не и в сферата на фаст фуд ресторантьорството.

«Когато отслабнах и се върнах в Румъния, баща ми се разплака, като ме видя. Той беше щастлив най-вече, защото станах по-щастлива и здрава от преди.» – със заслужена гордост за постиженията си говори Ана

А вие какво мислите? Не е ли промяната на Ана наистина огромна?


Източник: www.woman.ru
Превод: Виктория Дичева

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.