Как 52-годишна бизнес дама изглежда по-добре от младините си

Белинда Бен след отслабване

Новозеландката Белинда Бен доскоро не придавала особено голямо значение на външния си вид. На 30 години започнала да гради кариера и да прави опити да забременее. Когато бракът ѝ бил напълно разрушен, тя осъзнала, че спешно трябва да промени живота си. На дневен ред поставила външността си. Сега, на 52 години изглежда доста по-млада от връстниците си – със стройна и стегната фигура. Как го постига?

Белинда Бен преди да отслабне Белинда Бен не е била със стегнато тяло през целия си живот. Преди 15 години тя дори трудно се поглеждала в огледалото. Част от негативните фактори, оказващи отрицателно влияние върху фигурата ѝ, били седемте чаши кафе на ден (с много захар!) и бисквитите на закуска. Но веднага след болезнения развод, решава да си купи нов бански. Успешната бизнес дама осъзнава обаче, че е повече от ужасена от гледката в огледалото.Така започва и истерията на Белинда по повод собственото ѝ тяло. Това е повратната точка за новозеландката и тя решава, че трябва да се промени, като зареже всичко. Стяга куфарите, продава до последния квадратен метър имотите си и се отправя на безсрочно пътешествие из Централна Америка.

«Винаги съм мечтала да науча нов език и да карам сърф – и с двете се пробвах в Панама. Освен това точно там започнах и да се храня здравословно, и точно така започна скоростното ми отслабване.» – разказва Белинда пред журналистите на Daily Mail

По-късно мис Бен решава да вземе участие в конкурса Мис Фитнес Бикини. Тогава тя е на 44 години, а днес е успешен фитнес треньор със своя собствена програма за отслабване, предназначена за жени над 40-те.

Съветите на Белинда Бен за отслабване и поддържане на формата

Избягвайте алкохола. Токсините, които се съдържат в спиртните напитки, забавят метаболизма и предразполагат към качването на излишни килограми. При повечето жени на тази възраст усвояването на алкохола от тялото е в пъти по-бавно от това на 20-годишните.

Не „изпивайте“ излишните калории. Ако ще отслабвате, не замествайте храната, от която сте се отказали, с кафе или чай със захар. Същото важи и за газираните напитки, и соковете в кутия.

Старайте се да не ядете преди лягане. Особено внимание отделяйте на размера на своята порция. По-добре е да се храните по-често, но в по-малки количества.


Източник: www.woman.ru
Превод: Виктория Дичева1 коментар към “Как 52-годишна бизнес дама изглежда по-добре от младините си

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.