Американка отслабва със 70 кг след 30 години мъки в безполезни диети


Детоксикация с тинктура от канабис » cbd конопена тинктура, произведена в Словакия.


отслабване със 70 кг

Вдъхновяващата история на Даниел Дюран буквално разбуни духовете в мрежата. Жителката на слънчевия щат Флорида тежала 165 кг и успяла да отслабне. По-важното е друго. Даниел прекарала цели 30 години в изтощителни неефикасни диети. Един ден обаче тя просто решава да промени изцяло начина си на живот, с което да направи и последен опит да се приведе във форма. Изцяло сменя режима си на хранене. За две години успява да отслабне със 70 кг и с това се превръща в модел за поведение на всички, които се борят срещу наднорменото тегло, като специално за тях тя създава онлайн общество. В него жената не само дава мотивация на последователите си, но и хронологично описва стъпка по стъпка как води война срещу мазнините, докато не постигне крайната си цел: да се превърне в достойно с тялото си момиче за корица на модно списание.

Даниел Дюран или както я наричат приятелите ѝ, Дани, си спомня, че за първи път се подлага на диета, когато е едва на 10 и оттогава животът ѝ се превърнал в постоянна борба между гладуването и преяждането. Поглеждайки назад, Дани предполага, че вината за всичко това се криела във вредните хранителни навици, битували в семейството ѝ, както и това, че по-възрастните край нея не са забелязали навреме проблема, считайки, че тя е просто едно сладко, малко по-пухкаво от останалите деца момиче. Но мазнините у детето се превърнали в нейн постоянен житейски товар – американката не просто, че никога през живота си не е била стройна, но от най-закръгленото момиче в училище малко по малко е започнала да се превръща в зряла жена, която я грозят сериозни емоционални и здравословни проблеми.

«Прекарах 30 години в напразни мечти, че само да успея да отслабна и ще започна живота си на чисто. Например ще стана чиърлийдърка или пък, че ще си взема дълъг отпуск, за да се отдам на екзотично пътешествие, където да срещна своя принц на бял кон… Така аз сякаш никога не успях да живея в настоящето, а само наивно гледах към бъдещето, неопределеното бъдеще.» – разказва Дани

Но самосъжалението съвсем не помагало на Даниел. Веднага след всички подобни мисли, мотивиращи я да се вземе в ръце, тя отново посягала към пържените картофки и сладкишите. Но това не трябвало да продължава, защото един ден осъзнава, че е достигнала рекордните 165 кг.

До 2012 година, която се оказва повратен момент в живота ѝ, Дани води буквално затворнически живот в собствения си дом. Не излизала. Не посещавала дори кината и концертите, защото не можела да се вмести в стандартните седящи места. Не се разхождала и в парка, защото изпитвала неистови ставни болки при всяко движение. Не шофирала, тъй като в колата не ѝ стигало въздух. Всичко това рано или късно започнало да влияе негативно и на хигиената ѝ – жената на няколко пъти засядала във ваната, а в душ кабината едвам се побирала. Лекарят ѝ още повече подливал масло в огъня, предупреждавайки Дани, че ако не отслабне, до 10 години може да получи сърдечен пристъп от наднорменото тегло.

На 3-ти август 2012 година (Дани и досега си спомня тази заветна дата), докато си седи в обичайното за нея състояние на безпомощност и отвращение към самата себе си, американката се усеща, че трябва да отиде на рождения ден на сестра си. Още с пристигането си Даниел се нахвърлила на храната. Празникът тя прекарала така, както прекарвала всяко подобно събитие – в ъгъла с пълна с чиния. Храната, естествено, била прецизно подбрана: най-мазната, най-вредната, която можело да се намери на трапезата. Край Дани била и рожденичката, която между другото, видимо изглеждала с няколко килограма по-слаба.

«Присъединих се в групата на Weight Watchers (програма за отслабване, в която са включени различни групови задачи и упражнения, насочени към общата цел за борба срещу наднорменото тегло).» – изведнъж подметнала рожденичката на Дани и продължила с думите: «Ще ти помогне. И ти трябва да пробваш.»

Досега Даниел не си дава обяснение откъде е набрала смелост, но веднага решила да се включи в програмата. Още на следващата сутрин се отправила към Weight Watchers. И без да поглежда никога повече назад, се гмурнала в дълбоките води. Тя започнала своята лична война срещу излишните килограми.

Основните и най-очакваните промени в живота на Даниел били свързани с ежедневното ѝ меню: първото нещо, което тя направила, е да се откаже от газираните напитки и фаст фуда. Само това смело решение ѝ помогнало веднага да отслабне с няколко килограма, с което пък събрала смелост и увереност. Даниел започнала да се интересува от балансираните режими на хранене, като постепенно се научила как да си приготвя едновременно вкусен и здравословен порцион за деня. Тя дори се учудила, че може да похапва любимите си стекове, докато е на диета. Важното било да се контролира – най-вече количеството консумирана храна, а продуктите да се съчетават правилно.

«Най-накрая осъзнах защо нито една моя диета не даде резултат. Всеки път, когато изяждах нещо „недиетично“, смятах, че съм се провалила и че диетата ми е пропаднала. И чисто, и просто се отказвах. Сега обаче знам, че диетата съвсем не означава да гладуваш или да се подлагаш на уникални ограничения. Напротив – съвсем спокойно мога да си похапвам вкусни неща, дори докато съм на парти или да си поръчвам апетитни неща в ресторанта – защото и на тези места има как да си избера здравословни варианти, пасващи на моя режим.»

Веднага след като започнала да отслабва, Дани се запътила и към спортната зала, където постепенно увеличавала нивото на физическо натоварване. В началото на 2014 година тя си обещава да тренира всеки ден. Никога не прекрачва това обещание. Спортува дори у дома: сред интериора ѝ ще намерите боксова круша, лежанка за коремни преси, гири, кантар и цял куп дискове с различни фитнес програми. Доскорошната дебеланка си признава, че най-голямо удоволствие получава от тежката атлетика.

«Много се гордея с мускулите си. Имам си даже мания. Не мога да спра да ги докосвам. Целта ми в момента е да стана 75 килограма чисти мускули.»

Но мечтите на Даниел започнали да се сбъдват не само в посока перфектното тяло: тя завързала интимна връзка. Сега нейната половинка е и най-големият фен и мотиватор за нея. Джо Грошен всъщност е много романтичен мъж, който твърди, че Дани винаги е била красива, но сега тя има много повече усмивки и ги сменя с всяка следваща постигната цел, а това е очарователно. С такава подкрепа всяка жена е готова на много жертви, но Дани предпочита да бъде в полза на другите и решава да сподели опита си с всички онези, които в момента са в нейното някогашно състояние. И физическо, и емоционално.

Американката има своя собствена страница във Facebook. Тя е нещо като дневник, който стъпка по стъпка показва програмата „Get down with Dani” (Свали с Дани). Тук Даниел редовно публикува снимки и съвети, демонстрирайки нагледно методите за градивно и постепенно отслабване. За да направи преживяването на последователите си в тази група още по-вълнуващо и мотивиращо, Дани създава за тях нещо като състезания. Включвайки се в тях, участниците изпълняват различни задачи, които разбира се, целят влизането в правилния път, тоест: правилният начин на хранене, съчетан с правилната физическа тренировка. Дани разказва, че покрай този свой проект се запознава с изключително много хора. Всички те са супер силни личности, защото както и тя, и те успяват да постигнат много. Заедно групата показва как отслабването може да бъде и забавно.

Даниел Дюран си признава, че в момента няма нищо общо с жената, която бе преди две години: жената, седяща в ъгъла, плачеща и страхуваща от всичко. Новата Дани не се страхува от нищо и възприема 30-годишните си неуспешни опити и последващата ѝ промяна в безценен опит, показващи нагледно, че никога не е късно да успееш. И въпреки, че е дошъл с малко закъснение, новият живот на Даниел е факт, не мислите ли?


Източник: www.woman.ru
Снимки: Facebook @DownWithDani
Превод: Виктория Дичева

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP. Молим за адекватни и тематични коментари.

Потвърди, че не си робот.